24 / 04 / 2024

Devlet Bahçeli'den eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a: Ya yargı, ya Yüce Divan!

Devlet Bahçeli'den eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a: Ya yargı, ya Yüce Divan!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa mitinginde "TOKİ'nin marifetiyle yapılan konutlarla, arsa spekülasyonlarıyla, belediyelerdeki imar konularıyla bir avuç AKP'li, ileride yolsuzlukları sebebiyle yargıda veya Yüce Divan'da hesap verecek olan kişilerdi



 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyet dönemimizin, Cumhuriyet yıllarının Lale ve sülale devrini yaşıyorlar bunlar. Lale Devrini aratmayacak bir ihtişam bir sultanlık, bir padişahlık rüyasıyla lale devriyle birlikte sülale devrini yaşıyorlar" diye konuştu.

Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanında halka hitap eden Bahçeli, konuşmasına 12 Haziranda yapılacak seçimlerin Türkiyeye ve siyasi partilere hayırlı olmasını dileyerek başladı. Bahçeli, Türkiye için dönüm noktası olacak bu seçimlerde milletin kaderinin belirleneceğini ifade ederek, herkesin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

"LALE VE SÜLALE DEVRİ"

Bahçeli, AK Partinin 9 yıllık dönem içerisinde her şeyde olduğu gibi ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde ayrılıkçı rol oynadığını ileri sürerek, şöyle devam etti: "Şimdi bakıyorsunuz, 9 yıldaki özelleştirmelerle, TOKİnin marifetiyle yapılan konutlarla, arsa spekülasyonlarıyla, belediyelerdeki imar konularıyla bir avuç AKPli ileride yolsuzlukları sebebiyle yargıda veya Yüce Divanda hesap verecek olan kişilerdir. Cumhuriyet dönemimizin, Cumhuriyet yıllarının Lale ve sülale devrini yaşıyorlar bunlar. Lale devrini aratmayacak bir ihtişam bir sultanlık, bir padişahlık rüyasıyla lale devriyle birlikte sülale devrini yaşıyorlar."

 

"TOKİ ARACILIĞIYLA TESİSİN AÇILIŞLARI SANAL TÖRENLER"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugünkü iktidarın dokuz yılda ülkemize kazandırdığı hiçbir şey olmamıştır. Her ne kadar TOKİ aracılığıyla zaman zaman çok sayıda tesisin açılışı ve temel atma törenlerini yapmış olmasına rağmen, bugün bunlar sanal törenler olarak ortada durmaktadır. Aslı yok astarı yok, bir kişiye dahi iş verir hali yok" dedi.

Bahçeli, Kent Meydanında düzenlenen mitingde Bursalılara hitap etti. 12 Haziran genel seçiminin, millet için bir dönüm noktası olacağını ifade eden Bahçeli, "12 Haziran seçimleri, Türkiyenin karşı karşıya kaldığı ve gittikçe ağırlaşan tuzak, tehdit ve tehlikelerin olduğu bir ortamda yapılıyor. Dolayısıyla 12 Haziran seçimleri, yol kavşağına sürüklenmiş bir Türkiyede milletimizin iradesiyle geleceğin yeniden belirlenmesinin fırsat ve imkanını doğuracaktır. Bu seçimlerin dürüst, adil, hile karıştırılmadan yapılması ve çok yüksek bir katılımla gerçekleştirilmiş olması, seçim sonuçları üzerinde sürdürülmek istenecek her türlü tartışmaya son verecektir" diye konuştu.

Bahçeli, "Bugünkü siyasi iktidarın dokuz yıldır ülkeyi yönettiğini" hatırlatarak "Bu süre içerisinde bugünkü iktidarın ülkemize kazandırdığı hiçbir şey olmamıştır. Her ne kadar  TOKİ  aracılığıyla zaman zaman çok sayıda tesisin açılışı ve temel atma törenlerini yapmış olmasına rağmen, bugün bunlar sanal törenler olarak ortada durmaktadır. Aslı yok astarı yok, bir kişiye dahi iş verir hali yok ama ısrarla, bu temel atma törenlerine ısrarla devam ediyorlar. Belki şimdi bilmem nerede bir köprünün açılışını yapıyorlardır. Bunlar her şeyi milletin, devletin sırtına yüklemişlerdir, çocuklarının geçiminden tutun seçim propagandasına kadar" dedi.

"DEŞİFRE OLUYORSAN ONU DA YIKACAKSIN"

Eski TOKİ Başkanı, AK Parti Trabzon milletvekili adayı Erdoğan Bayraktarın dağıttığı yardımların bir gazete tarafından ifşa edildiğini öne süren Bahçeli, "Aklınca kendisini TBMMye getirmeye, dokunulmazlık zırhına bürünmeye çalışıyor. Seçimlere rüşvet ve iltimas kazandırmak için dağıtılmış olanlar, bir değerli gazete tarafından ifşa edilince, bugünkü talimat; Trabzonda o gazetenin toplatılması olmuştur. Böyle bir Türkiye olabilir mi Yapacaksın, eğer deşifre oluyorsan onu da yıkacaksın" dedi. Bahçeli, rant ekonomisiyle beslenenlerle Allahın izniyle bir gün hesaplaşacaklarını, bir kısmının yargıya bir kısmının da Yüce Divana gideceğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Ama esas üzerinde durulması gereken önemli konu, 9 yıl içinde sadaka ekonomisine muhtaç ve mahkum kalmış aziz vatandaşlarımdır. Bu iktidar döneminde Türkiyenin en önemli sorunları işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, asayişsizlik, etnik temelde bölücü terör faaliyetlerindeki artışlardır. Bugün 6 milyona yaklaşan işsizimiz var. Bu işsizlerin içinde yüzde 21 oranında da genç işsiz oluyor. Milliyetçi Hareket Partisi, işsizlikle mücadeleyi esas alıyor. İnsan odaklı ekonomik uygulamasıyla yüzde 7 büyüme ve 700 bin genç kardeşime işsizlikle mücadelede yardımcı olma sözü veriyorum. Özellikle yoksul, kimsesiz, yetim, öksüz veya özürlü kardeşlerimize öncelik verilecek."

"ÇILDIRMIŞ, ÇILGIN PROJELER PEŞİNDE"

Bahçeli, Arjantin, Brezilya ve Fransada, zaman zaman ABDnin bazıeyaletlerinde mağazaların yağmalandığını, her tarafa saldırıldığını hatırlatarak, bunun gelir dağılımındaki adaletsizlikten meydana geldiğini, bir tarafta yiyenlerin, bir tarafta yiyemeyenlerin örtülü savaşı olduğunu anlattı.

Bahçeli şöyle devam etti: "Bugün ülkemizde bu olmuyorsa bunun sebebini Recep Tayyip Erdoğan, kendi politikaları üzerine yükleyerek kendine pay çıkartma. Elhamdülillah Müslüman bir toplum olduğumuz için yoksul olan vatandaşımız, şükür ve kanaat sahibi. Haline bakıyor, Allahın verdiği bu diyor. İnşallah bunda da bir hayır vardır diye içine kapanıyor, sesini çıkarmıyor. Ama milli ve manevi kıymet hükümleri tahrip olduğu taktirde, bir gün isyana muhtaç kalırsa, sen o zaman Türkiyenin ne hale geleceğini gör. Bu sebepten dolayı, bugünden gerekli tedbirleri almak ve Türkiyeyi rahatlatmak, huzuruna, istikrarına kavuşturmak lazım."

Başbakanın propagandasını yapanların her yere "istikrar sürsün" diye yazdıklarını, arkasından da her ili saydıklarını belirten Bahçeli, Türkiyede işsizlik ve yoksulluğun olduğunu, bu nedenle "istikrar sürsün" demenin mümkün olmadığını dile getirdi.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Televizyonlara çıkıyor, sözleşmeli ve besleme gazetecilerle oturuyor, milletin gözüne baka baka yalan dünyasını anlatıyor sayın Başbakan. Zaten son günlerde ruhi dengesi bozulmuş, kimyası dağılmış, çıldırmış, çılgın projeler peşinde. Sayın başbakan durup dururken, 9 yılda yapamadıklarını 4 yılda çılgın projeler olarak sunuyor. Çılgın projeler altında gözü doymamışlık var. İstanbulun bu cenahında, hazine arazisine şehir kuracağım diye önce yandaşlarına palazlattırıyor, pazarlattırıyor, ondan sonra oraya yandaşlarla apartmanlar dikip güya şehir kurmuş oluyor. Haddizatında her apartmanda bir AKPlinin hissesi olduğunu bu millet biliyor. Artık millet Adalet ve Kalkınma Partisine güzel bir isim takmış. Bu partinin adı bundan böyle, (aldatma ve kandırma partisidir)."

AA

 


Geri Dön