19 / 04 / 2024

Devlet Bahçeli'den Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi açıklaması!

Devlet Bahçeli'den Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin açıklama yaptı.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin, "Türkiye'de tıbba güvenmek lazım. Değerli tıp insanları ölümcül bir hastalığın olduğu teşhisiyle karar verip uygulamasını isterse, mahkemenin de vereceği karara saygı duymak gerekir." dedi.


Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın sağlık sorunu gerekçesiyle tahliyesine ilişkin görüşü sorulan Bahçeli, FETÖ ile mücadelenin kesintisiz sürdürülmesi gerektiğini söyledi.


Bahçeli, şüpheli kim olursa olsun, soruşturma nereye kadar uzanırsa uzansın, kimin yakını ya da kimin akrabası olduğuna bakılmaksızın soruşturmaların yürütülmesi, kimseye herhangi bir ayrıcalık tanınmaması gerektiğininin altını çizdi. Bahçeli, "Ancak, Türkiye'de tıbba güvenmek lazım. Değerli tıp insanları ölümcül bir hastalığın olduğu teşhisiyle karar verip uygulamasını isterse mahkemenin de vereceği karara saygı duymak gerekir. Ama böyle bir hastalığı da bugüne kadar herhangi bir kesim tarafından duyulmamıştır. Eğer böyle bir muvazaa varsa bu çok ayıp olur. 113 bin insanımızın istismarını bir kişiyle başka türlü alanlara çekmek de doğru olmaz. Ben şahsen doğru bulmuyorum." dedi.


Bahçeli, Ergenekon davaları sırasında çok büyük hastalığı bulunan bir kişinin cezaevinden çıktıktan hemen sonra hayatını kaybetmesinin düşündürücü bir örnek olarak karşılarında durması gerektiğini dile getirdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiye üyeliği sonrasında bazı çevrelerin 2017 yılı Kasım ayında bir erken seçim söylentilerini ortaya attığı yönündeki soruya da Bahçeli, sorunun 2019 olarak sorulması halinde bunun bir erken seçim değil normal seçim olacağını, 2017 olarak sorulması durumunda ise "O olmaz, gerek de yoktur diye düşünüyorum." dedi.


- "İnce Bey  biraz 'ince' davransın"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığına yönelik "Partide ikinci bir Ekmeleddin vakasına müsaade etmeyeceğim" yönündeki ifadelerine ilişkin Bahçeli, İnce'nin ayrıntılı bir değerlendirme ile konuşma yapmadığını, siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda istismar ettiğini söyledi.


Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şu an MHP'nin bir milletvekili olduğunu anımsatan Bahçeli, "Ekmeleddin Bey'in nasıl aday olduğu herkes tarafından, özellikle CHP tarafından çok iyi bilinir. Önce genel başkanlarına sorsun sonra açıklama yapsın Muharrem İnce Bey, biraz da ince davransın." diye konuştu.


AA


Geri Dön