20 / 04 / 2024

Devlet Demiryolları'nın lojistik köy projesi TBMM gündeminde!

Devlet Demiryolları'nın lojistik köy projesi TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Devlet Demiryolları tarafından açıklanan lojistik köy projesi hakkında soru önergesi hazırlayarak, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti..



Devlet Demiryolları nın lojistik köy projesi TBMM gündeminde!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Devlet Demiryolları tarafından açıklanan lojistik köy projesini meclis gündemine taşıdı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan Gürer, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplandırılmasını istedi.


Gürer'in soruları

1- Devlet Demiryolları tarafından 2012 yılında açıklanan ilk projede 60 dönümlük bir alanda yapılması planlanan lojistik köy çalışması hangi aşamadadır?


2- Eski Aktaş mevkiinde yapımı gerçekleşecek olan lojistik köyün, başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere, demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için önemli bir merkez olacağı ifade edilmişti. Bu çalışma için 5 yılda yapılan yatırım var mıdır? Tutarı nedir? Hangi tarihte hizmete verilmesi düşünülmektedir?





Geri Dön