19 / 04 / 2024

Devletten Hatice'ye ev!

Devletten Hatice'ye ev!

9 yaşındaki Hatice ile zihinsel engelli annesi mağarayı andıran bir barakada efalet içinde yaşıyordu. Dramın basına yansımasıyla ana-kıza devlet sahip çıktı. Ana-kız devletin yaptırdığı hayırseverlerin katkısıyla döşenen eve taşındı &n



Öğretmeni duyurdu

Muğla Kavaklıdere'ye bağlı Çamlıyurt köyünde 10 yıl önce zihinsel engelli Münevver Sümbül (39) evli E.Ç.'nin tecavüzüne uğradı. Hamile kalan Münevver Sümbül'ün kızı oldu. Münevver Sümbül ile şimdi 9 yaşında olan kızı Hatice, dağ başında mağarayı andıran bir barakada sefalet içinde yaşıyordu. Hatice çöpten buldukları erkek botuyla okula gidiyor, yıkanamadığı için bitli geziyordu. Dram geçen yıl küçük kızın öğretmeni Öznur Kocakilit aracılığıyla basına yansıdı.

Şimdi çok mutlular

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Aliye Kavaf, ana-kıza yardım elini uzattı. Devlet himayesine alman Hatice ve Münevver Sümbül bir yü sosyal hizmetler kurumunun lojmanında kaldı. Bu sırada devlet, Hatice'yle annesine köyde ev yaptırdı. 40 bin TL'ye mal olan ev hayırseverlerin katkısıyla döşendi. Devlet ana-kıza maaş da bağladı. Okuyup doktor olmak isteyen Hatice'nin babası tecavüzden hapiste.
Posta
 


Geri Dön