24 / 04 / 2024

Devremülk cayma dilekçesi!

Devremülk cayma dilekçesi!

Devremülk alımlarında 10 günlük cayma hakkı bulunuyor. Bu 10 günlük devremülk cayma hakkı sözleşmenin tesiste imzalandığı tarihten itibaren başlıyor. Devremülk cayma dilekçesi örneğini aşağıda bulabilirsiniz...




Devremülk cayma dilekçesi!

Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre yapılan devre mülk alımlarında 10 günlük cayma hakkı bulunuyor. Bu 10 günlük devremülk cayma hakkı sözleşmenin tesiste imzalandığı tarihten itibaren başlıyor. Eğer sözleşme tesiste imzalanmadıysa, alıcının tesisten yararlanmaya başladığı ilk günden itibaren başlıyor. Ancak bu süre de 7 günle sınırlı oluyor. Yani alıcı kapudan satış yoluyla devremülk aldıysa tesisi gördükten sonraki ilk 7 gün içerisinde cayma hakkını kullanabiliyor. 7 gün geçtiği takdirde sözleşmeden cayamıyor. Örnek devremülk cayma dilekçesi aşağıda yer alıyor.


Devremülk cayma dilekçesi!


(Muhatab şirketin adı)


Şirketinizle imzalamış olduğum, ....................... tarih ve .................................................. konulu, ......... yıllk devre tatil sözleşmesinden , 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’ a bağlı olarak çıkarılan, Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 6’ncı maddesinden kaynaklanan cayma hakkımı kullanmak suretiyle caydığımı bildirir, ödemiş olduğum peşinat ve imzalamış olduğum senet.... . vb.  kıymetli evrakın, tarafıma ya da belirtmiş olduğum adrese teslim edilmesini talep ederim.


Ad, Soyad

Tarih

İmza


Adres:



Devremülk dönemleri!
Devremülk ne demek?
Hayati Yazıcı: Tatilde baskı ile devremülk satanlara dikkat!
Devremülk hakkında bilgi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön