28 / 03 / 2024

Devremülk nasıl alınır?

Devremülk nasıl alınır?

Devremülk nasıl alınır? sorusuna, mesken olarak kullanılmaya elverişli bir bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere alınır cevabını verebiliriz...




Devremülk nasıl alınır?


Devremülk nasıl alınır? sorusuna, mesken olarak kullanılmaya elverişli bir bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere alınır cevabını verebiliriz. Devremülk irtifak hakkını içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak karşımıza çıkıyor.


Devremülk üyesi, devremülk tesislerinden tapulu bir devremülk satın almak sureti ile İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanan kişilere deniyor. Devremülk üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin,  yılın 52 haftasından en az 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor. Devremülk üyeliği, devremülk tapusu ile devlet güvencesi altına alınıyor.


Devremülkler de diğer gayrimenkuller gibi süresiz tapulu oluyor. Bu mülkiyet hakkı üyenin sahip olduğu devremülk dairesinin ilgili tarih aralığında kullanılmasını kapsıyor. Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmuyor. Sadece İşletme Yönetimi’nin uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahip oluyor. Her bir devremülk, her yıl için 14 gece, 15 gün kullanılıyor ve süresiz tapulu oluyor.


Devremülk nasıl alınır? sorusunun yanıtından sonra gelelim bu devremülkleri alan kişilerin burayı istediği gibi kullanıp kullanamayacağına:

Devremülkler, miras yoluyla gelecek kuşaklara devredilebiliyor. Devremülk üyeleri; sahibi oldukları devremülklerini başka kişilere kullandırabilir, kiraya verebilir, satabilir, ticari faaliyetlerinde ipotek olarak gösterebilirler. Ancak hizmet kalitesinin korunabilmesi amacı ile bu tür işlemlerin İşletme Yönetimi ile birlikte yapılması gerekiyor.


Devremülk neden alınır?                                                         


Günümüzde değişen ve gelişen hayat şartlarında tatil için ayıracağımız süre belli olduğundan, bir yıl boyunca gerek yoğun iş temposundan, gerekse yaşanılan stresli şehir ortamından kaçmak ve dinlenmek için iple çekilen bir tatilden de doğal olarak beklentiler fazla oluyor. Tatilde yaşanacak olan küçük bir aksilik bile, bir yıl boyunca hayali kurulan tatil keyfini bozmaya yetebiliyor. Tatilini riske atmak istemeyenler için güvenilir hizmet kalitesiyle, ailece tatil yapılabilen devremülkler ailelerin tercihi oluyor. Ayrıca bu sistemle tatil planı yapamayanlar rahat ediyor.



Devremülk aidatları!
Devremülk onarım dönemleri!
Devremülk miras kalır mı?
Devremülk sahiplerinin görevleri!
Devremülk nasıl yönetilir?




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön