24 / 04 / 2024

Devremülk nasıl satılır?

Devremülk nasıl satılır?

Devremülk nedir? Devremülk nasıl satılır? Ve devremülk ile ilgili merak ettiğiniz diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Devremülk nasıl satılır?

Devremülk, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri sahip olma hakkına deniyor. Bir diğer deyişle devremülk aldığınız zaman bir konutun, yalnızca seçtiğiniz belli günlerine sahip oluyorsunuz. Yılın diğer günleri ise diğer devremülk hakkı sahiplerine ait oluyor.


Devremülk satın alındığı takdirde, devremülk sahibinin, söz konusu mülk üzerinde sahip olduğu günleri satma, devretme, kiraya verme, bir yakınını gönderme, miras bırakma gibi hakları da doğmuş oluyor.


Devremülk nedir sorusunu yanıtladıktan sonra "Devremülk nasıl satılır?" sorusunun yanıtına gelelim.


Devremülk nasıl satılır?

Devremülk satışları, genellikle termal tesislere sahip firmalar tarafından yapılıyor. Devremülk firmaları, bir bağımsız bölüm için yılın günlere ve haftalara ayırıyor. Devremülk seçenekleri genellikle 7, 10 ve 15 günlük olarak belirleniyor. Tapulu olarak satılan devremülkte her yılın seçtiğiniz günler, size ait oluyor.


Eğer bir devremülk sahibi iseniz ve devremülkünüzü satmak istiyorsanız, ister devremülkü aldığınız firmaya satabilirsiniz. Ya da kendiniz devremülk için bir alıcı bulabilirsiniz.


Devre tatil

Devremülkten farklı bir sistem olan devre tatil, tapulu olarak satılmıyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön