19 / 04 / 2024

Devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Devremülk ile ilgili esaslara Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'te yer veriliyor. Yasa gereği devremülk sözleşmelerinden cayma hakkı bulunuyor. İşte, devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!



Devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olabilmeye devremülk deniyor. 


Devremülkler tapu oluyor, satma devretme, kiraya verme, bir yakınınızı yerinize gönderme ve miras bırakma gibi tapunun sağladığı tüm haklar bulunuyor.


Kısa süreli tatil için yazlık almak ekonomik olmuyor.  Devremülk Sistemi bu ihtiyacınızı karşılıyor ve size ekonomik fayda sağlıyor. Bakımları yapılmış tatil esnasında ihtiyacınız olan araç ve gereçleri hazırlanmış apartınız size zaman ve rahatlık kazandırıyor. 


Devrenizi çeşitli nedenlerden dolayı kullanamazsanız kiralama hakkınızın olması sizi ekonomik kayıptan kurtarıyor. 


Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre,  yapılan devre mülk alımlarında 10 günlük cayma hakkı bulunuyor. Bu 10 günlük devremülk cayma hakkı sözleşmenin tesiste imzalandığı tarihten itibaren başlıyor.


Ancak, sözleşme tesiste imzalanmadıysa, alıcının tesisten yararlanmaya başladığı ilk günden itibaren başlıyor. Ancak bu süre de 7 günle sınırlı oluyor. 


Devremülk cayma dilekçesi!


(Muhatab şirketin adı)


Şirketinizle imzalamış olduğum, ....................... tarih ve .................................................. konulu, ......... yıllk devre tatil sözleşmesinden , 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’ a bağlı olarak çıkarılan, Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 6’ncı maddesinden kaynaklanan cayma hakkımı kullanmak suretiyle caydığımı bildirir, ödemiş olduğum peşinat ve imzalamış olduğum senet.... . vb.  kıymetli evrakın, tarafıma ya da belirtmiş olduğum adrese teslim edilmesini talep ederim.


Ad, Soyad

Tarih

İmza


Adres:


Devremülk emlak vergisi 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön