29 / 04 / 2024

Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme oluyor. Peki, devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?



Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme oluyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan tüketiciler bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Bu hak ve sorumluluklar 14 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Tarafların sözleşmeyi fesih şartları ile sözleşmenin feshedilmesi halinde bunun sonuçlarına ilişkin bilginin sözleşmeye ilişkin ön bilgilendirme formunda da belirtilmesi gerekiyor.


Satıcı veya sağlayıcının, tüketiciye her ödeme tarihinden en az on dört gün önce yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ödeme bildiriminde bulunması zorunlu oluyor. Peki, devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?


Devremülk Yönetmeliğine göre;

Tüketici, ilk iki taksiti ödedikten sonra, üçüncü yıldan itibaren her taksite ilişkin ödeme bildirimini almasını takiben on dört gün içinde satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak herhangi bir cezai şart ödemeksizin sözleşmeyi feshedebilir.


Ayrıca, Tüketici, bu Yönetmelik kapsamında düzenlenen sözleşmelerin kurulmasından itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.


Devremülk yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön