29 / 03 / 2024

DHMİ, TARKİM'e ait hangarları teslim aldı!

DHMİ, TARKİM'e ait hangarları teslim aldı!

Atatürk ve Adana Havalimanlarında bulunan Tarkim Havacılığa ait hangarlara el konulmasının ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) hangarların teslim alındığını açıkladı.



Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) resmi internet sitesi üzeriden şu açıklamayı yaptı: “Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Anonim Şirketine ait Atatürk ve  Adana  Havalimanlarında bulunan hangarlar için ilgili firma ile DHMİ Genel Müdürlüğümüz arasında akdedilen sözleşmeler iptal edilmiştir.


667 sayılı KHK'nın 8. Maddesine istinaden DHMİ Genel Müdürlüğümüz ile Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Anonim Şirketi arasında akdedilmiş bulunan tüm sözleşmeler için resen iptal kararı alınmıştır. Bu karar 26 Eylül 2016 tarihinde anılan şirkete tebliğ edilmiş ve hangarlar teslim alınmıştır. Daha sonra kapatılan İstanbul ve Adana'daki hangar ve ofisler güvenlik görevlilerince emniyete alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


UÇAKLARDA ARAMALAR YAPILMIŞTI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETO) ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçtığı tespit edilen İbrahim Faruk Bayındır'a ait şirket olan Tarkim Havacılık'ın İstanbul Atatürk Havalimanı ve Adana Havalimanı'na polis ekipleri gönderilmişti. DHMİ tarafından kira sözleşmesi fesh edilen Tarkim Havacılık hangarlarına el konulurken, hangarda bulunan 10 uçakta arama yapılmıştı.


POLİS DÜN ARAMA YAPTI

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçtığı tespit edilen Faruk Bayındır’ın şirketi olan Tarkim Havacılık’a ait hangar polis tarafından mühürlenmişti. Hangarda bulunan uçaklarda ise arama yapıldı.


Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Tic. AŞ. haziran 2008'de kurulan bir şirket. 10 milyon lira kayıtlı sermayesi bulunan şirketin yönetimine Faruk Bayındır'ın yerine Betül Özbey Bayındır geçti. Ömer Faruk Bayındır'ın, MHP'li vekillere yönelik kaset skandalı soruşturması ile de gündeme gelmişti.


Geri Dön