19 / 04 / 2024

Didim Aurum Moon Resort Otel'in imara aykırı kısımları yıkılacak!

Didim Aurum Moon Resort Otel'in imara aykırı kısımları yıkılacak!

Didim'de Azot Tesisleri'nin bulunduğu alana bu yıl yapılarak hizmete açılan beş yıldızlı Aurum Moon Resort Otel'in önüne 3621 Sayılı Kıyı Kanunu'na aykırı olarak, tek katlı iki eski yığma yapı için yıkım kararı alındı.



AYDIN'ın Didim İlçesi'ndeki, beş yıldızlı bir otelin önündeki imara ve Kıyı Kanunu'na aykırı olarak yaparak şezlong ve güneş şemsiyelerin yerleştirildiği yapıların, belediye ekipleri tarafından yıkımına başlandı.


4 saat süren yıkım çalışmaları, otel görevlilerinin Aydın Bölge İdare Mahkemesi'nden aldıkları 'yürütmeyi durdurma' kararı doğrultusunda bugün saat 15.00 itibariyle durduruldu.


Altınkum Mahallesi, Yeşilkent Mevkisi'ndeki, eski Azot Tesisleri'nin bulunduğu alana bu yıl yapılarak hizmete açılan beş yıldızlı Aurum Moon Resort Otel'in önüne 3621 Sayılı Kıyı Kanunu'na aykırı olarak, tek katlı iki eski yığma yapı, amfitiyatro şeklindeki eski açık alanın üzerinde ise izinsiz olarak tadilatlar, kumsala da demir profil üzerine plastik malzemeden yürüme platformu yapıldığı iddiaları üzerine Didim Belediye Encümeni'nce yıkım kararı alındı.


Didim Belediyesi ekipleri, bu sabah otele gelerek, yıkım işlemlerine başladı. Ekipler, ilk olarak kumsaldaki yürüme platformunu kaldırdı. Otelde konaklayan turistler de ekiplerin çalışmalarını şaşkınlıkla izledi. Yıkım sırasında Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Didim Belediyesi Zabıta ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.


Otel yetkililerinin Aydın Bölge İdare Mahkemesi'nden aldıkları 'yürütmeyi durdurma kararı' nedeniyle yıkım çalışmaları saat 15.00 itibariyle durduruldu.


CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, mahkeme kararının henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, oteldeki 3621 sayılı Kıyı Kanunu'na aykırı olarak yapılan tek katlı iki eski yığma yapının ve amfi tiyatro şeklindeki eski açık alanın üzerinde izinsiz olarak tadilatlar yapıldığı, kumsal alanına demir profil üzeri plastik malzemeden yürüme platformu yapıldığı tespit edilip, 13 Nisan 2016 tarihli yapı tatil zaptı düzenlendiğini hatırlattı, "Encümen kararın ardından da yasal tebligatların da süresinin dolmasıyla aykırılıkların kaldırılması için ekiplerimiz çalışmalara başladı" dedi.


Gaye-1 Sitesi Yöneticisi Kemal İlhan Özcan da geçen 11 Mayıs'ta beraberindeki site sakinleri ile basın açıklaması yaparak Aurum Moon Resort Otel'in ön kısmındaki plaja şemsiye ve şezlong koyarak kıyı işgali yaptığını öne sürüp, yetkilileri göreve çağırmıştı.



Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön