29 / 03 / 2024

Didim Ramazan Bayramı'nda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı!

Didim Ramazan Bayramı'nda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Didim, Ramazan Bayramı'nda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece dolayında ölçüldüğü ilçede konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı...




Ramazan ayıyla birlikte yabancı turist ağırlığı hissedilen Didim, bayramla birlikte yerli turistlerin de gözdesi oldu. Ramazan Bayramı süresince çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Didim'de, denizi ve kumuyla ünlü Altınkum Plajı kapasitesinin üzerine çıkınca tatilciler ilçedeki diğer "mavi bayraklı" plajlara yönlendirildi. 


Başta İngilizler olmak üzere çok sayıda yabancı turisti ağırlayan Didim, Ramazan Bayramını fırsat bilen yerli turistlerin de akın etmesiyle sezonun en hareketli günlerini yaşadı. 


Bayram süresince hava sıcaklığının 37-38, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece dolayında ölçüldüğü ilçede konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. 


Altınkum Plajı yetmedi 

İlçenin denizi ve ince taneli kumuyla ünlü Altınkum Plajı, yılın her döneminde olduğu gibi bayramda da tatilcilerin denize girmek için en çok tercih ettiği sahil kesimi oldu. Kent merkezinde 500 metre uzunluğa ve 15 metre genişliğe sahip olan Altınkum Plajı, bu yoğun ilgi nedeniyle tatilcileri ağırlamakta güçlük çekti. Altınkum Plajı'nın tam doluluğa ulaştığı saatlerde tatilciler, görevlilerce ilçedeki diğer "mavi bayraklı" plajlara yönlendirildi. 


Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Didim'in, bayramla birlikte yoğun bir turizm hareketliliğine sahne olduğunu ifade ederek, ilçedeki tüm otel ve pansiyonların tam kapasite doluluğa ulaştığını belirtti. 


Bu doluluktan en fazla nasibini alan yerin Altınkum Plajı olduğunu ve plajda yer bulamayan birçok yerli ve yabancı turistin kendilerine başvurduğunu anlatan Atabay, "Biz de onları şehir dışındaki, diğer mavi bayraklı plaj ve koylarımıza yönlendiriyor, gerekirse yanlarına rehber verip yol bulmalarına yardımcı oluyoruz'' dedi.


Atabay, plajlardaki yoğunluk nedeniyle çoğu turistin de konakladıkları otellerin havuzlarında serinlemeyi tercih ettiğini, bunun yanı sıra düzenlenen tekne turlarına katıldıklarını söyledi.


Akbük beldesi de turistlerin uğrak yeri oldu 

Didim'e bağlı Akbük beldesi de Ramazan Bayramı'nda tatilcilerin en fazla rağbet gösterdiği merkezler arasında yer aldı. 


Denizi, çam ormanları ve 12 kilometrelik kıyı şeridi ile özellikle son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Akbük, bayram süresince yoğunluk yaşadı. 


Akbük Belde Belediye Başkan Vekili Mustafa Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin yeşilin ve mavinin birbirine karıştığı doğal güzelliğiyle tatilciler için cazibe merkezi konumunda olduğunu belirtti. 


Beldeki 12 kilometrelik kıyı şeridinin bazı yerlerindeki çam ağaçları sayesinde, tatilcilerin plajda şemşiyeye dahi ihtiyaç duymadığını anlatan Demirbaş, şunları söyledi:


"Akbük'ün havası, yeşili ve ormanları gelen insanlarımızı memnun ediyor. Beldenin havası, yeşili ve denizi, astım, bronşit hastalarına ilaç kullanmadan yaşama imkanı veriyor. Oksijeni bol bir havası var. Bu nedenle beldemize günübirlik gelenler de çok. Bu sene sahillerimiz ve plajlarımız dolup taşıyor. Bayram sonrasında da beldemizin aynı yoğunluğu yaşayacağı ve ekime kadar doluluğun devam edeceğini tahmin ediyoruz." 


Dünya


Geri Dön