28 / 03 / 2024

Didim'de Özelleştirme İdaresi'ne verilen alan gündemde!

Didim'de Özelleştirme İdaresi'ne verilen alan gündemde!

Hazineye ait olan Didim’de Planlarda Rekreasyon alanı olarak görülen 1020 parsel’in Hazineden alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresine verilmesinin ardından yerin ne amaçlı kullanılacağı ve rekreasyon alanı olarak yeniden kalması konusunda toplantı düzenlendi.



Mülkiyeti Hazineye ait olan Didim’de Planlarda Rekreasyon alanı olarak görülen 1020 parsel’in Hazineden alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresine verilmesinin ardından yerin ne amaçlı kullanılacağı ve bu yerin rekreasyon alanı olarak yeniden kalması konusunda Didim Belediyesinde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.


Didim Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Cenk Ünlü, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Didim Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre örgütü temsilcileri, sendika temsilcileri, Mimar ve Mühendisler ile Muhtarlar katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, katılım yoğun olmasının kendisini sevindirdiğini ve özlenen bir tablo olduğunu belirterek “Konumuz olan bu yer Didim için önemli; Altınkum mahallesinde mülkiyeti hazineye ait ve planlarda rekreasyon alanı olan 1020 parsel Başbakanlık Özelleştirme İdaresine devredildi. Özelleştirme İdaresi de bunu kendi içerisinde bir şirkete satmış. Burada niyet ne bilmiyoruz. Bu tür uygulamalarla Didim’de birçok mülkiyet özelleştirildi ve satıldı. 118 bin m2 olan bu yerin imara açık hale gelmesi bizleri tedirgin ediyor. Bu yöntemle satılmaya hazır11 adet yer ver ve bizim şu an resmi olarak 3’ünden haberimiz var. Biz bu yerin imar planıyla ilgili olarak Özelleştirme İdaresine karışamıyoruz; çünkü Ülkedeki iki kurumdan birisi olan Özelleştirme İdaresi kendi planlarını kendisi yapıp onaylayabiliyor. Bu noktada bizler Didim’in nefes alabileceği bir yer olan 1020 parselin rekreasyon alanı olarak kalması önemli.” dedi.


Konuyla ilgili teknik bilgileri Didim Belediyesi İmar İşleri Müdürü Öznur Gündoğdu tarafından katılımcılara anlatıldı.


Toplantıya davet edilen siyasi parti temsilcileri, Mimar ve Mühendisler ile çevreciler Öncelikle Ankara’ya ziyaret edilip yerin ne amaçlı kullanılacağının öğrenilmesi, bundan sonraki süreçte konunun takip edilmesi gerekliliğini dile getirirken, konuyla ilgili olarak bir komite kurulması noktasında ortak fikre varıldı.


Gazete Flaş


Geri Dön