18 / 04 / 2024

Didim'e açık cezaevi yapılacak mı?

Didim'e açık cezaevi yapılacak mı?

AYDIN in Didim ilçesi'nde yapılması gündeme gelen ancak tepkiler üzerine iptal edildiği bildirilen açık cezaevi konusu 1.5 yıl sonra yeniden ortaya çıktı.



AYDIN in Didim ilçesi'nde yapılması gündeme gelen ancak tepkiler üzerine iptal edildiği bildirilen açık cezaevi konusu 1.5 yıl sonra yeniden ortaya çıktı. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, denize sıfır 9 bin dönümlük Hazine arazisinde planlanan cezaevi için başlatılan çalışmaların durdurulmasını istedi. 


Didim'e cezaevi yapımı ilk olarak 12 Mayıs 2014 tarihinde gündeme geldi. Dönemin Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu. Taşburnu ile Akköy mahalleleri arasındaki denize sıfır konumdaki 9 bin dönümlük bir hazine arazisinin açık cezaevi yapılması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden yer tahsisini talep ettiğini ve bakanlıklar arasındaki yazışmaların sürdüğünü açıklaması tepkileri de beraberinde getirmişti. CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da konuyu araştırdıklarını belirtirken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile dönemin Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Didim'e cezaevi yapmak, akla mantığa aykırı" diyerek, tepkilerini ortaya koymuştu. AK Parti Aydın milletvekilleri de Didim'de yapılması planlanan cezaevi için Adalet Bakanlığına mektup göndererek Didim'i açık cezaevi için uygun görmediklerini iletmişlerdi. 


Didim'de kamuoyunu günlerce meşgul eden cezaevi konusunda vatandaşı sevindiren açıklama Belediye Başkanı Deniz Atabay'dan gelmişti. Atabay, görüştüğü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ. "Didim halkı bu projenin yapılmasını turizm açısından sakıncalı görüyorsa, biz de bakanlık olarak bunu anlayışla karşılarız" dediğini aktarmıştı. 


Yeni Devir


Geri Dön