27 / 04 / 2024

Dikmen çöp vadisi!

Dikmen çöp vadisi!

Başkent Ankara'nın önemli projelerinden biri olan ve sürekli yıkım gerginlikleriyle gündeme gelen Dikmen Vadisi’nin 3 ve 4’üncü etabında oluşan çöp yığınları insan sağlığını tehdit ediyor.



Dikmen Vadisi’nde lüks konutların bittiği noktadan itibaren barakalar kurarak yerleşen kağıt toplayıcı ve mültecilere belediyelerin ilgisiz kalmasından yakınan bölge sakinleri, “Sayıları her geçen gün artıyor. Kimseye kalkıp, buradan gitsinler demiyoruz ancak bu şekilde olmaması gerekiyor. Devlet mekanizmaları işlemeli ve iki tarafı mutlu edecek bir çözüm bulunmalı” dedi.

 

PENCELERİMİZ DRAMA AÇILIYOR


Vadide çöp ve nüfusun artması nedeniyle yeni yapılan çelik köprünün çevresine yerleşen mülteciler ve kağıt toplayıcıları, çevrede iskanı olmayan boş evleri kendilerine mesken tutuyor. Boş binaların kapı ve pencerelerinin kırılarak içeri girildiğini iddia eden Hilal Mahallesi sakinleri, “Bölgede iskan problemi olduğu için onlarca boş ev oluştu. Buraya bir aile geldikten sonra ardından onlarca aile geliyor. Evlerimizin pencereleri ‘acı, dram ve çöp’ manzarasına açılır oldu. Komşularımız sadece bu yüzden evlerini satıp, gidiyor” diye konuştu.


BÜYÜK BİR DRAM YAŞANIYOR


Dikmen Vadisi’nde çok sayıda Suriyeli vatandaş bulunuyor. Diğer ailelere uzak noktalarda baraka kuran mülteciler, hem açlıkla boğuşuyor hem de büyük bir dramın içinde kalıyor.



Hürriyet Ankara




Geri Dön