23 / 04 / 2024

Dikmen İlkadım'da merdiven kâbusu!

Dikmen İlkadım'da merdiven kâbusu!

Çankaya İlkadım Mahallesi Namdar Sokak’tan, Dikmen Vadisi’ne inen merdivenleri bağımlılar mesken tuttu. Mahalle muhtarı Emine Akdemir, “Mahalleli akşam 8’den sonra dışarı çıkamıyor” dedi. İşte yaşananlar...



Kentin en değerli projelerinden biri olan Dikmen Vadisi’nin hemen bitişiğinde bulunan Namdar Sokak’ın sakinleri, son günlerde bağımlılarla mücadele ediyor. Sokağın sonundaki boş araziyi ve evlerinin önünden Dikmen Vadisi’ne inen merpenleri bağımlıların merken tuttuğunu belirten mahalleli, yetkililerin ilgisizliğine isyan etti. İlkadım Mahallesi muhtarı Emine Akdemir, bölgeyle ilgili olarak kendilerine sürekli olarak şikayet geldiğini belirterek, “Sokağın sonunda atıl şekilde bırakılan merpenler kırık dökük ve bağımlılar için bulunmaz bir mesken. Lambaları yanmadığı için insanlar da kullanmıyor. Beklediğimiz, istediğimiz hizmeti bir türlü alamıyoruz” dedi.


PİSLİK İÇİNDE KALDI


Namdar Sokak’ta bulunan apartman sakinlerinin akşam saat 8’den sonra evlerinden dışarıya adım atamadıklarını dile getiren Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Milyon dolarlık yatırımlar yapılan vadiye komşuyuz. İnsanlar burada yıllardır biriktirdikleri yatırımları sonucu 500-600 bin liralık evler aldı. Ancak ne yazık ki akşam saat 8’den sonra dışarıya çıkamıyorlar.


BASAMAKLAR KIRIK DÖKÜK


Sokakta bulunan boş arazi kağıt ve plastik toplayıcılara bırakılırken, çöpten geçilmiyor. Ucu vadiye bağlanan merpenlerin her basamağı paramparça ve madde bağımlılarına terk edilmiş durumda. Gece karanlığı çöktüğünde lambalar yanmadığı için kimse kimseyi görmüyor. EnerjiSA daha önce gelip tamir etti ama madde bağımlısı gençler yine bir yolunu bulup lambaları söndürüyor.


ELİM KOLUM BAĞLI

Uzun süredir bu durum devam ediyor. Mahalle sakinleri ile yetkili birimleri defalarca aradık ancak kimse ilgilenmedi. Muhtarlığıma haftada 5 farklı aile sadece bu durum ile ilgili olarak geliyor. İnsanlar mağdur durumda yardım talep ediyor. Benim de bu konuyla ilgili olarak elim kolum bağlandı. Çözüm üretilmesi için yapmadığımız şey kalmadı.”



Hürriyet Ankara





Geri Dön