25 / 04 / 2024

Dikmen Vadisi'nde protesto var olay yok!

Dikmen Vadisi'nde protesto var olay yok!

Dikmen Vadisi sakinleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki 4 ve 5’inci etapların satışı için ikinci kez düzenlediği ihaleyi protesto etti. Bu kez olay çıkmazken, ihale ertelendi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’nde yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde, bölgenin 4 ve 5’inci etaplarında yer alan 9 parselin satışı için dün ikinci kez ihale düzenlendi. Dikmen Vadisi sakinleri ihaleyi yine protesto etti ancak bu kez olay çıkmadı. 27 Kasım’da düzenlenen protestoda polis göstericilere biber gazıyla müdahale etmiş ve 7 kişi gözaltına alınmıştı. 


Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda toplamda 234 bin 268 metrekarelik arazinin satışı için ikinci kez ihale açılırken, Dikmen Vadisi sakinleri de protesto için Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.


KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI


Vadi sakinleri ‘Evlerimizi rantçılara teslim etmeyeceğiz’ ve ‘Evimizi kentimizi yağmalatmayacağız’ yazılı dövizlerle ihaleyi protesto ederken, bazı eylemciler ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yapılan basın açıklamasında, Dikmen Vadisi’nin birilerine peşkeş çekildiği belirtilerek, “Yuva kurup çocuklarımızı büyüttüğümüz evlerimiz, ellerimizle dikip yeşerttiğimiz ağaçlarımız, kazma kürek bir başımıza açtığımız yollarımız, nice acı tatlı anılarımız acaba kaç para edecek” ifadelerine yer verildi. Eylemciler açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. 


İSTENİLEN ŞARTLAR OLUŞMADI


Dikmen Vadisi’nin 4 ve 5’inci etaplarının satışı için gerçekleştirilen ikinci ihale ise yine ertelendi. Edinilen bilgilere göre ihaleye iki firma katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkarılan 9 parseli tek bir firmaya satmak istediği, katılımcılar tarafından böyle bir talep oluşturulmadığı için ihaleyi bir kez daha ileri bir tarihe erteleme kararı aldığı öğrenildi.


Hürriyet Ankara




Geri Dön