26 / 04 / 2024

Dikmen Vadisi'nde yıkım yapılması gerginlik yapar!

Dikmen Vadisi'nde yıkım yapılması gerginlik yapar!

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Ankara Dikmen Vadisinde Büyükşehir Belediyesinin aldığı yıkım kararının uygulanmasının, gerilim doğuracağını, insanların sağlığının ve hayatının tehlikeye girebileceğini söyledi



Kürkçü, Mecliste düzenlediği basın toplantısında,  Ankara  Büyükşehir Belediyesinin "rant kaybı" iddiasıyla Dikmen Vadisinde bulunan konutları yıkma ve orada yaşan insanları da uzaklaştırma kararı aldığını söyledi.

Bölgede yaşan konut sahibi insanlara Belediyenin arsa teklif ettiğini ancak sözünü yerine getirmediğini ileri süren Kürkçü, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu hafta Dikmen Vadisinde büyük bir yıkıma hazırlandığını öne sürdü.

Dikmen Vadisinin "yasak bölge" ilan edilmek istendiğini belirten Kürkçü, "Eğer orada yıkım olursa, gerilim doğacağını, insanların sağlığının ve hayatının tehlikeye girebileceğini şimdiden söylemek isterim" dedi. Hem kendisinin hem de partisinin Dikmen Vadisinde yaşayanların barın haklarına sahip çıkacağını ve destek olacağını ifade eden Kürkçü, "İnsanların barınma hakkı, diğer tüm hakların üstündedir" diye konuştu.

Bölgede yaşan konut sahibi insanların evlerinin ancak "ev" karşılığında alınmasının daha adil olacağını belirten Kürkçü, kamu görevi yapan belediyelerin görevinin, insanların konutlarını yıkmak olmadığını söyledi.

Bölgede yaşayanlar adına konuşan Kutay Merinç de 1200 vatandaşın konutları yıkılarak mağdur edilmek istendiğini ileri sürdü. Kurban Bayramından önce Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle bir görüşme yaptıklarını anlatan Merinç, "Daha sonra konutların yıkımı için karar alındığını öğrendik. Dikmen Vadisi halkı, bir şey istemiyor sadece barınma hakkı istiyor" dedi.

ABDÜLMECİD'İ ANMA TÖRENİ

Kürkçü, bir gazetecinin "Meclis tarihinde ilk kez bir padişah için anma töreni düzenleyecek. Bu törenlere katılacak mısınız" sorusu üzerine, "Niye katılalım Biz eski padişahlara da yeni padişahlara da karşıyız" dedi.

AA


Geri Dön