29 / 03 / 2024

Dilek Gayrimenkul İstinye'de 22 konutluk proje yapacak

Dilek Gayrimenkul İstinye'de 22 konutluk proje yapacak

Dilek Gayrimenkul, İstinye'de yapımına başlanacak 22 butik konutla inşaat sektörüne giriyor



Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ile kızları Dilek ve Sevil Sabancı'nın kurduğu Dilek Gayrimenkul, İstinye'de yapımına başlanacak 22 butik konutla inşaat sektörüne giriyor

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ile kızları Dilek Sabancı ve Sevil Sabancı'nın gayrimenkullerini değerlendirmek üzere kurulan Dilek Gayrimenkul Yatırım ve Turizm Anonim Şirketi, İstinye'de ailenin kendisine at arazileri üzerinde başladığı konut projesiyle inşaat sektörüne adım attı. İstinye'de Atlıspor Kulübü'nün hemen karşısında yer alan proje 7 bin 100 metrekare inşaat alanında 3 blokta toplam 22 butik konutan oluşacak.

ESNEK MEKÂN ANLAYIŞI
Her blokta 6 daire olmak üzere 18 dairenin yer alacağı projede konutlara ek olarak 4 bahçeli konut da yer alacak. Konutların büyüklükleri 110 metrekare ile 270 metrekare arasında değişirken proje 'esnek mekan' anlayışına uygun olarak gerçekleştirildi. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılan projenin inşaatına bu ayında sonundan itibaren başlanması hedefleniyor. Proje 2011 yılında tamamlanarak teslim edilecek. Satışına henüz başlanmayan 22 adet konutun şimdiden çok sayıda talibinin olduğu öğrenildi. İstinye projesi olarak adlandırılan projenin en önemli özelliği şehrin merkezinde yazlık konut olarak da kullanımına imkan sağlaması. Mimar Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, projedeki tüm konutların açılıp kapanabilen esnek mekan anlayışıyla yapıldığını ve istendiğinde açık mekana da dönüştürülebildiğini söyledi. Tabanlıoğlu, "Nizami çatı uygulamasının, yüksekliği ve açıları korunarak, kanatlar biçimde yorumlandığı projede kazanılan açıklıklardan mekanlara daha fazla gün ışığı ile birlikte daha geniş bir manzara sağlanırken ilave hacimler kazanıldı. Işığa daha az gereksinilen ıslak hacimler ise her bloğun sağında ve solunda yer alan konutların birleştiği noktalara yerleştirildi. Boğaz'a ve İstinye yokuşuna bakan yönde mazaraya açılan ve saydamlaşan cephelerde teras ve balkonlara uzanan yaşam alanları konumlandırıldı. Arazinin konut oluşumuna yönlenen arka tarafında ise yatak odalarının yer aldığı bölümler daha içe kapalı bir yaklaşımla ele alındı" diye anlattı.

2. PROJE DE YOLDA
Gayrimenkul sektörüne İstinye projesiyle girecek olan Dilek Gayrimenkul'ün orta vadede aynı bölgede başka bir emlak projesine daha başlamayı planladığı öğrenildi. Şahin Tepesi projesinin karşısında yer alan Atlıspor Kulübü'nün hemen yanında yer alan arazinin de Dilek Gayrimenkul'e ait olduğu ve ailenin burada da bir konut projesine başlayacağı öğrenildi. Bu arada Dilek Gayrimenkul sadece konut değil turizm projelerine de ilgi duyuyor. Şirketin ikinci projesi de Alaçatı'da yapacağı butik otel olacak. Otelin inşaatı henüz başlamazken işletmesi için şimdiden uluslararası firmalarla görüşülüyor.

TDSS'Yİ DİLEK GAYRİMENKUL YAPMIŞTI
Türkan Sabancı ve kızları Dilek Sabancı ile Sevil Sabancı gayrimenkullerni değerlendirmek için ilk olarak isimlerinin baş harflerini taşıyan 'TDSS GayrimenkulYatırım' şirketini kurmuşlardı. Şirket 2006'da satışa çıkan Büyük Tarabya Oteli'ni almak için kurulmuştu. Sakıp Sabancı Holding bünyesinde 200 bin TL'lik sermaye ile kurulan şirketin sermayesi daha sonra artırılarak 22 milyon TL'ye çıkarılmış ve ismi de Dilek Gayrimenkul ve Turizm Yatırımlar A.Ş olarak değiştirilmişti. Dilek Gayrimenkul'ün yönetimini Sabancı Holding bünyesindeki Vista Turizmin başında olan Dilek Sabancı'nın yaptığı biliniyor.

Türk girişimciler Hollanda'da toplanıyor
Avrupa'da yaşayan 140 bin Türk girişimci Dünya Türk İş Konseyi'nin (DTİK) organizasyonuyla Hollanda'da biraraya gelecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılacağı, TOBB/DEİK/DTİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde 19-20 Haziran tarihlerinde Avrupalı siyasilerin de yer alacağı IV. Maastricht Ekonomi Zirvesi'nde toplanacak. 20 Haziran Pazar günü DTİK tarafından yapılacak toplantı ise Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve T.C. Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan katılacak. Maastricht Üniversite Binası'nda gerçekleşecek oturumda Maastricht Belediye Başkanı J.H.H. Mans, Hollanda Senato Başkanı Rene van der Linden, KvK (küçük ve Orta ölçekli İşletmeler Birliği) Limburg Eyalet Başkanı Bertha Verhoeven ve ATİAD (Avrupa Türk İşadamları Derneği) Başkanı Prof. Recep katılacak. Avrupa'da yaşayan Türk girişimcilerin toplam cirolarının 45,4 milyar euro civarında olduğu tahmin ediliyor.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön