19 / 04 / 2024

Dilek Holding, iki Radisson Blu açacak!

Dilek Holding, iki Radisson Blu açacak!

Sheraton çeşme oteliyle turizm sektörüne giren Dilek Holding, şehir otelciliğinde büyüme kararı aldı. Dilek Holding Başkanı İskender Dilek, “İstanbul 'da biri şžişli, diğeri Pera 'da 160 milyon dolar yatırımla iki Radisson Blu otelini aynı anda açacağız



SHERATON çeşme Oteli 'nin sahibi Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İskender Dilek, 160 milyon dolarlık iki otel yatırımına soyundu. Dilek, İstanbul 'da biri şžişli, diğeri Beyoğlu 'nda olmak üzere iki Radisson Blu 'yu 2012 yılında aynı gün açacak. İskender Dilek, otellerin inşaatına başladıklarını belirterek, “İki otel için de aynı markayla anlaştık. Biri Radisson Blu şžişli diğeri Radisson Blu Golden Horn olacak. Radisson 'la franchise yaptık. İşletmeci grup, Türkiye 'de ilk kez franchise verdi ” dedi.

İskender Dilek, şu bilgileri verdi: “Ekim 2012 'de iki oteli açmış olacağız. şžişli 'deki otel 305 oda, Tepeüstü 'ndeki 132 oda olacak. şžişli 'deki kongre vadisine yakın ve şehirdeki herkese hitap ediyor. Otelin girişinde Hamdi Et Lokantası olacak. Bir de kafe planımız var. Her iki otelde de çeşme 'deki Botanica Spa 'nın aynısı olacak. şžişli 'deki 100 milyon dolara, Pera 'daki 60 milyon dolara mal olacak. ”

Tasarım rezidansı sırada

Dilek, aynı markadaki iki otelin mesafe olarak yakın olmasının da farklı kitlelere hitap etmeleri açısından sorun yaratmayacağını vurguladı. Otel ve rezidansın bir arada olduğu bir başka proje üzerinde de çalıştıklarını aktaran Dilek, “Bir tasarımcıyla konuşuyoruz. Otel ve rezidans bir arada bulunacak. Bu anlaşmayı da arsayı bulduğumuz an imzalayacağız. Levent, Ulus ve Etiler tarafına yer bakıyoruz ” dedi.

Yurtdışı tatil hediyesi

Sheraton çeşme 'de bu sezonun iyi göründüğünü vurgulayan İskender Dilek, şunları söyledi: “Erken rezervasyonda en iyi yılımız oldu. çeşme 'de konaklayanlara verdiğimiz yurtdışı tatilleri çok ilgi görüyor. Los Angeles, Las Vegas, Paris seyahati promosyonlarımıza çok talep var. Sheraton çeşme 'de altı gece konaklayanlara bu kez kruvaziyer tatili hediye ediyoruz. 1 Haziran 'da kampanya başlıyor. Yazın konaklayanları şeker ve kurban bayramında tura çıkarıyoruz. ”

İstanbul 'dan sonra Anadolu 'yu düşünürüz

TURİZMCİ olduklarını ve yatırımlara devam edeceklerini kaydeden İskender Dilek, “İstanbul 'da son dönemde çok otel açıldı ama hala büyük potansiyel var. İstanbul 'da bu iki proje dışında iki tane daha otel açtıktan sonra Anadolu illerine açılmayı düşüneceğiz ” diye konuştu. Dilek, bundan sonra şehir otelciliğinde büyümek istediklerini de vurgulayarak, Avrupa yakasında sahil kıyısında otel projesine uygun yer arayışında olacaklarını kaydetti.
Hürriyet/Hanife BAşž


Geri Dön