29 / 03 / 2024

Dilek Sabancı 50 milyon dolara Yeniköy'de yalı aldı!

Dilek Sabancı 50 milyon dolara Yeniköy'de yalı aldı!

Sabancı ailesinin Boğaziçi'nde yalı operasyonu tam gaz sürüyor. Sabancı ailesinin üyelerinden Dilek Sabancı 50 milyon dolara Yeniköy'de Köybaşı Caddesi'ndeki yalı 2 bin metrekare arsaya sahip yalı aldı...




Yeniköy’deki ünlü Baranlar Yalısı, merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı tarafından 50 milyon dolara satın alındı.  Böylece Sabancı boğazdaki yalı sayısını 4′e çıkardı. Armatör kardeşler Ekin ve Pekin Baran’a ait yalıya, yaklaşık 100 milyon ödeyen Sabancı yalının yeni sahibesi oldu. Köybaşı Caddesi üzerinde Sait Halim Paşa Yalısı’nın hemen bitişiğinde bulunan 77 numaradaki ünlü yalı, sahipleri arasında yaşanan mahkeme olaylarıyla da gündeme gelmişti.

 

BARAN KARDEŞLER MAHKEMELİK OLMUŞTU 

Armatör Mehmet Ekin Baran ile Baran Denizcilik A.Ş.’nin sahibi olan TÜSİAD Başkan Yardımcısı kardeşi Ömer Pekin Baran arasındaki yalı kavgası, 2005 yılının Aralık ayında başladı. Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Ekin Baran, Yeniköy Köybaşı Caddesi 113 numarada bulunan yalının satılarak, kardeşi Pekin Baran ile arasındaki ortaklığın giderilmesini istedi. Kardeşi tarafından mahkemeye verilen Pekin Baran, Ekin Baran’ı, kendisini “taciz” etmekle suçladı. Satışı istenen yalının aile tarihi açısından önem taşıdığını savunan Pekin Baran, dava konusu yerin nesillerden bu yana kendi mülkiyetlerinde olduğunu belirtti. “İkimizin de buradan gelecek paraya ihtiyacı yok” diyen Pekin Baran, açılan davanın reddini istedi. Tarafların savunmalarını alan mahkeme, 3 bilirkişi eşliğinde, dava konusu yalıya gitti. Burada gerekli incelemeleri gerçekleştiren heyetin hazırladığı raporda, yalının bu haliyle ve ilgili yasalar uyarınca paydaşlar arasında aynen taksiminin mümkün olamayacağı savunuldu ve yalıya, 40 milyon YTL değer biçildi.  Tüm bu süreç yaşanırken davacı ve davalı Baran kardeşler, mahkemeye, “Biz, taşınmazımızın 80 milyon YTL üzerinden satışı konusunda anlaştık. Dava konusu yalı, bu bedel üzerinden satışa çıkarılsın” şeklinde başvuruda bulundu. Tarafların istemini yerinde bulan mahkeme, 70 yıllık tarihi yalının 80 milyon YTL üzerinden satışa çıkarılmasına karar verdi. Söz konusu yalı, biçilen değerin yüzde 40 altında bir fiyat üzerinden 7 Aralık günü Sarıyer İcra Müdürlüğü’nde açık artırmaya çıkarılacak. Bu seansta yalıya alıcı çıkmaması durumunda, yalı için ikinci bir açık artırma düzenlenecek. Bu artırım, 17 Aralık günü, yine Sarıyer İcra Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Yalı, ikinci artırımda, gerçek değerinin yüzde 60 altında bir fiyat üzerinden alıcıların teklifine sunulacak. 

 

BARANLAR YALISI

BİN 940 METREKARE KULLANIM ALANI VAR

 

Baran kardeşlerin paylaşamadığı 2 katlı yalı, sosyetenin gözde semti Yeniköy’deki Köybaşı Caddesi üzerinde bulunuyor. Yalı, ünlü Sait Halim Paşa Yalısı’yla kapı komşusu. Yalıyı satın alan kişi, kurum ya da kuruluş, burasını lokanta, gazino, kafeterya, otel gibi kamuya açık kullanışlara tahsis edebilecek. Toplam bin 940 metrekare kullanım alanlı yalının, içinde çeşitli türlerde yetişkin ağaçlar ile süs bitkilerinin bulunduğu büyük bir bahçesi, kapalı garajı ve rıhtımı bulunuyor.  


Sarıyer Gazetesi/ Bekir Batu


Geri Dön