24 / 04 / 2024

Dilek Sabancı emlakta büyüyecek!

Dilek Sabancı emlakta büyüyecek!

Sabancı ailesi, gayrimenkul sektöründe yeni bir atılım yapmaya hazırlanıyor.



Rahmetli Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ve kızları Dilek Sabancı ile Sevil Sabancı'nın kurucusu olduğu `TDSS Gayrimenkul Yatırım' şirketinde hareketli günler yaşanıyor.
TDSS Gayrimenkul, Sabancı ailesinin 2006'da satışa çıkan İstanbul'daki Büyük Tarabya Oteli'ni almak için kurduğu şirket olarak hatırlanıyor.
Ana hissedarı Sakıp Sabancı Holding olan şirket, adını Türkan, Dilek, Sevil Sabancı'nın baş harflerinden alıyor.
2006'daki Tarabya Oteli ihalesine Bayraktarlar Holding ve Eren Talu da girmiş, ihale Bayraktarlar'da kalmıştı.

Sermaye 110 kat arttı
Sabancı ailesi, bu ay içinde TDSS Gayrimenkul'ü tekrar harekete geçirdi. Olağanüstü genel kurula giden şirketin 200 bin YTL'lik sermayesi tam 110 kat artırılarak 22 milyon YTL'ye çıkarıldı. Firmanın ismi de `Dilek Gayrimenkul' olarak değiştirildi. Dilek Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Türkan Sabancı ve başkan vekilliğine de kızı Dilek Sabancı geldi.
Şirkete yakın çevreler yatırım hazırlığını doğrularken, `Bina mı yapılır, arsa mı bakılır, otel mi alınır' diyerek şirketin önündeki seçeneklerin çok olduğunu belirtiyor.
Sabancı Grubu bünyesindeki Vista Turizm'i yöneten Dilek Sabancı'nın gayrimenkul şirketiyle yakından ilgilendiği ve şirketin isminin bu yönde değiştirildiği de belirtiliyor.
Dilek Gayrimenkul'ün yeni yatırım hamlesi merakla bekleniyor.

Ergun Gürsoy tarıma giriyor

Eski Galatasaray Asbaşkanı Ergun Gürsoy, tarım yatırımına hazırlanıyor. İnşaat, nakliyat ve medya alanındaki yatırımlarıyla bilinen Gürsoy, oğlu Ömer Gürsoy ile birlikte `BG Tarımcılık' adlı yeni bir şirket kurdu. Şirketin bir diğer ortağı ise Sinan Berent.
Berent, özel bir vinçle 55 metre kadar yükseğe kaldırılan bir masada yemek yeme imkânı sağlayan `Gökyüzünde Yemek' sistemini Türkiye'ye getiren Yolculuk Atölyesi'nin ortaklarından...

`Bir - iki aya başlar'
Sinan Berent, "Ömer Gürsoy ile çok eski arkadaşız. Tarıma yatırım fikri çok yeni oluştu. Bu konuda gerçekleştirmek istediğimiz planlar var. Görüşmeler yapıyoruz. Ancak henüz netleşen bir karar yok. Bir - iki ay içinde harekete geçeceğimizi düşünüyorum" diyor.
BG Tarımcılık'ın yüzde 40'ı Berent'in olurken, Ömer Gürsoy yüzde 40 ve Ergun Gürsoy da yüzde 20 paya sahip bulunuyor.

Milliyet

Geri Dön