20 / 04 / 2024

Dilek Sabancı, İstinye'de konut inşa ediyor!

Dilek Sabancı, İstinye'de konut inşa ediyor!

Babasının ‘Yatırım yapacaksan Türkiye’de yap’ vasiyetine uyan Dilek Sabancı, turizmden sonra inşaat sektörüne de girdi. Kendi adını taşıyan şirket, Çeşme’de tatil köyü, İstinye’de konut inşa ed



KAAN ZENGİNLİ  İSTANBUL

Sakıp Sabancı’nın büyük kızı Dilek Sabancı, 2009’da faaliyete geçen Dilek Gayrimenkul Şirketi ile yurt içinde iki yeni projeye hazırlanıyor. Babasının ‘yurtdışına yatırım yapma’ sözünü hatırlatan Sabancı turizmden sonra inşaatta da yeni projelerle büyüyeceklerini açıkladı. Vista Turizm Yönetim Kurulu Başkanı da olan Dilek Sabancı, ilk etapta otelcilik ve gayrimenkulde yatırım yapacaklarını söyledi. “Vista turizm ile Türkiye’nin bir numaralı turizm şirketi olarak kendimizi nasıl kanıtladıysak, inşaat sektöründe de aynı başarıyı göstereceğiz” diyen Sabancı, otelcilik alanında hedeflerinin ilk etapta A plus müşterilere hitap eden butik oteller olduğunu, uzun vadede büyük projelere imza atabileceklerini belirtti.

BİRÇOK ŞEHİRDE OTEL İNŞA EDECEK

İlk projelerinin Çeşme Alaçatı’da bulunan 64 dönümlük arazi üzerine kurulacak tatil köyü olduğunu söyleyen Sabancı, projeye 40 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirterek, tatil köyünün 2014 yılında hizmete gireceği belirtti. Gayrimenkul alanında ise İstinye’de 22 konutluk bir proje başlattıklarını dile getiren Sabancı “Bu projeye 10 milyon dolar yatırım yaptık. 2013’te satışına başlanacak” dedi. Sabancı “Projelerin hayata geçmesiyle, kendimize yeni büyüme hedefleri koyacağız. İlk olarak, İstanbul, Antalya, Bodrum ve  İzmir  gibi birçok şehirde otel açmayı planlıyoruz” dedi. Otellerin işletmelerini uluslararası zincirlere vermeyi planladıklarını belirten Sabancı “Ritz Carlton, Four Seasons gibi dünya markaları işletecek bu otelleri. Bunun gibi birkaç tane daha isim var. Görüşmeler sürüyor. Henüz kesinleşmedi” diye konuştu. 

Hedef sektör liderliği

İnşaat sektöründeki hedeflerini anlatan Dilek Sabancı “İlk etapta Ali Ağaoğlu gibi büyük projeler düşünmüyoruz. Gayrimenkul çok alışık olduğumuz bir sektör değil. Ama bilinmeli ki Sabancı Ailesi her girdiği işin en iyisini yaparak başarılı olmuştur. Bir gün bir bakmışsınız sektörün lideri olmuşuz. Belli olmaz” dedi.

9 biletle başladı 250 milyon $ ciroya ulaştı

Dilek Sabancı, 9 bilet satarak turizme başlayan Vista Turizm’in Türkiye’nin alanında bir numaralı şirketi olduğunu söyledi. Sabancı “Yıl sonu ciromuz 250 milyon doları bulacak. Hedefimiz 5 yıl içerisinde 500 milyon doları bulmak. Başarılı olmak yalnızca kâr etmek anlamına gelmiyor. Evet ciro rakamlarımız yüksek, Fortune listesine giren tek Türk turizm şirketiyiz ama bizim asıl hedefimiz müşterilerimize kaliteyi sunmak, maksimum hizmeti vermek ve bunu devam ettirebilmek” diye konuştu.

Babamı şimdi çok daha iyi anlıyorum

Dilek Sabancı “Babam Vista Turizm’i 22 yıl önce ‘kızım gezmeyi seviyor’ diyerek kurdu ve yönetimini bana verdi. O zamanlar acemiydim. Babam hata yaparak öğrenmemi isterdi. Yurtdışında birkaç kez yatırım yapmak istedim, bana ‘Her şey para değil. Yapacaksan Türkiye’de yap, ilerleyeceksek Türkiye’de ilerle’ demişti. Bu sözün anlamını şimdi daha iyi anlıyorum” dedi. Eskiden yatırımcıların ülkelerini düşünerek yatırım yaptıklarını dile getiren Sabancı “İnsanlar eskisi gibi cesaretli değil, yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Faizli kazanç, insanların kolayına geliyor. Kolay para kazanmak daha cazip geliyor. Ekonomik krizin etkilerinin Türkiye üzerinden kalktığı şu zamanlarda zamanlar tam yatırım yapılacak zamanlar. Eskiden ülke ekonomisinin kalkındırılması, işsizliğe katkı sağlanması için yatırım yapardı insanlar bu bir idealdi. Sanırım insanların idealleri değişti” değerlendirmesini yaptı.
Star/Kaan Zenginli


Geri Dön