19 / 04 / 2024

Dilovası Biyolojik Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Dilovası Biyolojik Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, 86 milyon liraya mal olacak olan Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesişi'nin temeli törenle atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı...




Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, 86 milyon liraya mal olacak olan Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli törenle atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık da katıldı. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasında, Kocaeli'ne karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu söyledi. Kocaeli'ne hizmet etmekten büyiik mutluluk yaşadığını anlatan Eroğlu, "Kocaeli'nin, Dilovası'nın güzel insanları her şeyin en güzeline layıktır. 86 milyon liralık 5 biiyük tesisin temeli atılacak. Bu. hasretle beklediğimiz yatırım. Buranın çehresini deriştirecek yatırımlar. Çok muhteşem ileri biyolojik arıtma tesisinin temeli atılacak. Atık sular burada toplanacak ve çok ileri derecede arıtılacak. 

Dünyada çevreci bir tesis olarak kayda geçecek. 

Dilderesi.çok problemli bir dereydi. Islahı talep edildiğinde memnuniyetle yapacağımızı söyledik.

Bugün de temelini atıyoruz." dedi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise şunları ifade etti: "Türkiye, 12 yıldır küresel krizdeki bir yıl hariç kesintisiz büyüdü, büyümeye devam ediyor. Dilovası, AK Parti'nin iktidara geldiği en sorunlu ilçesi, şu anda nüfus başına en fazla yatırım alan ilçe. Dilderesi ıslahına önem veriyoruz. Bu yatırımlar son derece önemli. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum." Eroğlu, konuşmaların sonunda tesisi yapacak firma sahibiyle bitirme pazarlığı yaptı. Pazarlık sonunda tesisin 1 Mayıs 2016 tarihinde bitirime sözü alındı. Ardından tesisin temeli için bakanlar ve protokol butona bastı. 



Anayurt


Geri Dön