24 / 04 / 2024

Dilovası Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatı başladı!

Dilovası Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde günlük 40 bin metreküp kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşaatına başlandı. 45 milyon TL’ye mal olacak tesisin 2 yılda tamamlanması planlanıyor...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü. Dilovası ilçesinin atıksularını arıtmak için 40 bin m3/ gün kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin inşaatına başladı. 

Hafriyat çalışmaları süren ve ıkı yılda tamamlanması planlanan Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi. 45 milyon TL'ye mal olacak. 


İSU Kocaeli genelinde ileri biyolojik ve kırsal kesimler için yaptığı modüler tesisler olmak üzere 15 adet atıksu arıtma tesisi işletiyor. Bu tesisleri rantabl ohrak işleten İSU. yüzde 00 atıksu arıtma oranı ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren tek şehir. Atıksu arıtma tesisleri ile İzmit Körfezi ve Karadeniz'i kirlilikten arındıran Kurum. 

Dilovası ilçesi ile çevresinin atıksularını Dilovası Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) atıksu arıtma tesisinde ücreti karşılığı anlıyor. 

Çevrenin ve insan sağlığının korunmasına buyuk önem veren ISU. Dilovası ile Gebze'nin kuzeydoğu bölgesi ile Tavşanlı ve Pelidi köylerinin tamamının atıksularını arıtmak için de bölgede arıtma tesisi inşa ediyor. 



Manşet Kocaeli


Geri Dön