24 / 04 / 2024

Dilovası Kent Meydanı ve Kültür Merkezi 6 dönüm alan üzerinde yükseliyor!

Dilovası Kent Meydanı ve Kültür Merkezi 6 dönüm alan üzerinde yükseliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Dilovası’nın makus talihini değiştirmek için büyük bir adım daha. Çevresel yatırımlarla dikkat çeken Büyükşehir, ilçeye bir de kent meydanı ve kültür merkezi kazandırıyor.




Büyükşehir Belediyesi’nin Dilovası’nda yapımına kısa süre önce başladığı kent meydanı ve kültür merkezi bölgeye büyük canlılık katacak.



KÜLTÜR MERKEZİ VE KENTMEYDANI


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden adı sanayiyle birlikte anılan Dilovası’nın makus talihini değiştirmek için büyük bir adım daha. Tavşancıl sahili, Diliskelesi parkı, Adatepe Mesire Alanı gibi çevresel yatırımlarla dikkat çeken Büyükşehir, ilçeye bir de kent meydanı ve kültür merkezi kazandırıyor.




6 DÖNÜM ÜZERİNE


Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Dilovası Belediyesi’nin yanındaki 6 bin 27 metrekarelik alana inşa edilen kent meydanı ve kültür merkezinde neredeyse yok yok.



KÜLTÜREL KİMLİK KAZANACAK


Çevre düzenlemesi ile birlikte ilçeye hem yeşil hem de modern bir görünüm kazandıracak olan çalışmanın kültür merkezi kısmı 3 bin 566 metrekarelik büyük alana inşa ediliyor. Üç kattan oluşacak olan yapı içerisinde 272 kişilik konferans, gösteri ve düğün salonu, depo ve fuaye mekanları, teras, derslikler ve kahve evi gibi sosyal ağırlıklı mekanlar bulunacak. Çalışma tamamlandığında ise Dilovası da tıpkı Gebze gibi kültürel kimliğiyle ön plana çıkmaya başlayacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön