24 / 04 / 2024

Dima Loginoff, VitrA için karo koleksiyonu tasarladı!

Dima Loginoff, VitrA için karo koleksiyonu tasarladı!

Saç stilisti, fotoğrafçı, web tasarımcısı, iç mekan tasarımcısı, onun için kullanılan tanımlamaların yalnızca birkaçı. Dima Loginoff, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan çizgilerini şimdi de VitrA için hazırladığı karo koleksiyonuna yansıtmış



Yenilikçi ve yaratıcı koleksiyonlarıyla Türkiye 'nin uluslararası tasarım platformundaki başarılı temsilcisi olan VitrA, bugüne kadar Defne Koz, İnci Mutlu, Matteo Thun ve Ross Lovegrove gibi ünlü Türk ve dünya tasarımcılarıyla çalıştı. Anadolu 'nun binlerce yıllık seramik geleneğinden ilham alan ve tasarım ile sofistike teknolojileri buluşturan markanın bahar sürprizi ise, 1977 Moskova doğumlu genç yetenek Dima Loginoff tarafından yaratılan yepyeni karo serileri.

Gelecek 10 yılın tasarım trendlerini belirleyecek isimler arasında gösteriliyorsunuz. Sizi biraz tanıyabilir miyiz

1997 'de Moskova 'da College of Hairdresser 's Art 'ı bitirdim ve 10 yıl boyunca saç stilisti olarak farklı yerlerde çalıştım. Aynı anda fotoğraf çekiyor ve web tasarımları da yapıyordum. Ancak hayattaki en büyük keyfim iç mekanlar tasarlamaktı. Dümenimi değiştirdim ve önce Rusya 'da International School of Design 'da, ardından İngiltere 'de Rhodec Interior Design School 'da tasarım ve iç mimari eğitimi aldım. 2007 'den itibaren pek çok fuara, sergiye katıldım ve yarışmalarda ödüller kazandım; tasarımlarım tasarım kitaplarına girdi.

Louis Vuitton 'dan Karl Lagerfeld 'e kadar pek çok markaya hizmet veren ünlü trend ajansı Agenda Inc sizi ‘şoke edecek kadar güzel tasarımların yaratıcısı ' olarak tanımladı. VitrA 'ya hazırladığınız koleksiyon da bizi şoke mi edecek Öncelikle şunu söylemeliyim, VitrA gibi bir markayla çalışmaktan büyük mutluluk duydum. Onlar için hazırladığım ilk seri ‘African Dots ' adını taşıyor. Afrika yerlileri ve Avustralya Aborjinlerinin ilkel çizimlerinden ilham alan seride, noktalar kullanarak naif ve zarif desenler yarattım. ‘Lace Story ' adlı serimde, duvarları sandıktan çıkardığım dantellerle süsleyerek, mekanlara nostaljik ve romantik bir görünüm kazandırmak istedim. Beyaz kontürlü büyük çiçek desenlerine sahip ‘Blossom ' serisi duvarlarda çiçekler açtıracak; renkli ve canlı ‘Fancy Lines ' serisi ise duvarları dans ettirecek diye düşünüyorum. Son olarak ‘Dolls ' serisi ise Rusya denince akla ilk gelen görüntülerden biri olan Matruşka bebeklerin modern bir yorumunu duvarlara taşıyor.

Karoların teknik özellikleri nasıl

Karolar, adeta görünmeyen 1 mm 'lik derzleriyle duvarda farklı ve etkileyici bir görsellik yaratacaktır diye düşünüyorum. Yer karolarında kullandığımız 60x60 cm ve 45x90 cm gibi büyük boyutları da duvarlara taşıdım. Türkiye ve Rusya 'da satışa sunulacak koleksiyonum, ilk kez Unicera Fuarı 'nda görücüye çıktı.

çok beğenilen mobilya ve aydınlatmalarınız da var, onlarda nasıl bir tasarım dili kullanıyorsunuz

Sanıyorum tasarımlarımın tümünde bir taşkınlık, bir coşku var. Hepsi birbirinden farklı gözükse de, aslında formülüm aynı: Beni büyüleyen organik bir form buluyorum ve bunu tasarımımda tekrar ediyorum. Bu form bazen bir kemiğin (Bone kanepe), bazen gülümseyen bir dudağın (Happy oturma birimi), bazen de bir at nalının formu (Be My Wrong sandalye) olabiliyor. Genelde büyük hacimli işler yapıyorum. Onların ortak özelliklerinin yaydıkları güçlü elektrik olduğunu söyleyebilirim.

Nelerden etkileniyorsunuz

Rusya 'nın soğuk iklimini, tasarımlarımda kullandığım sıcak renkler ve yuvarlak hatlı objelerle yoğuruyorum. Onun dışında beni en çok etkileyen unsur ise müzik. Cazdan klasiğe, operadan alternatife her türlü müziğin yansıması var tasarımlarımda.

Tasarım dünyası onu çok sevdi!

Son iki yıl içinde, Paris International Design and Design Awards kapsamında 14 çalışması ödüle layık görüldü. Amsterdam 'daki Lace Hotel için oluşturduğu mekan tasarımı ve Dounyasha adlı sandalye tasarımıyla, ünlü İngiliz trend yorumcusu Victoria Redshou onu 2010/11 'in trend belirleyicileri arasında gösterdi. Loginoff, Londra Decorex 2009, Milano 'da düzenlenen Salone Internazionale del Mobil ve Paris 'teki Maison & Objet etkinliklerine de katıldı.

Loginoff 'un en beğendiği tasarımları, Male adını verdiği lamba ya da her an ayaklanıp koşacakmış görüntüsü veren Psyche (altta)  adlı kanepe gibi ironik çalışmaları.


Radikal/Melda Narmanlı çimen


Geri Dön