25 / 04 / 2024

Dış cephe iskelelerine düzenleme!

Dış cephe iskelelerine düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dış cephe iş iskelesi yüksekliğinin 13.5 metreyi aşması halinde, iskelenin tamamının çelik olmasını şart koştu. Bakanlık, inşaat sektöründe çalışanların maruz kaldığı riskleri azaltmak amacıyla düzenlemeye gitti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dış cephe iş iskelesi yüksekliğinin 13.5 metreyi aşması halinde, iskelenin tamamının çelik olmasını şart koştu.


İnşaat mühürlenmişti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir yakınını ziyaret için gittiği hastanenin karşısındaki 7 katlı binanın dış cephesinde, işçilerin güvenlik önlemi almadan çalıştıklarını görmüştü. Bunun üzerine teftiş grup başkanını arayarak gereğinin yapılması talimatını vermiş, inşaat daha sonra mühürlenmişti. Çevre Bakanlığı, inşaat sektöründe çalışanların maruz kaldığı riskleri azaltmak amacıyla düzenlemeye gitti. Amaç riski azaltmak Böylece dış cephe iş iskelelerinin uygulama ve söküm dahil tüm aşamalarının yüklenici, şantiye şefi, ruhsat vermeye yetkili idare ve yapı denetim kuruluşuyla iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca izlenip denetlenebilmesine olanak sağlanacak, îskele yüksekliği 13.5 metreyi aşıyorsa iskelenin tamamı çelik veya alüminyum alaşım bileşenlerden oluşacak. Yola bakan cepheler levha, branda ya da perde ile kapatılacak. 


Posta 


Geri Dön