28 / 03 / 2024

Dış cephe izolasyonu nedir?

Dış cephe izolasyonu nedir?

Dış cephe izolasyonu nedir?: Yapılarımızda ısınma ve serinleme amaçlı kullandığımız kombi, kalorifer, klima ve benzeri cihazların sarf ettikleri enerji, dış cephe izolasyonu ile yüzde 50 azaltılabiliyor...




Dış cephe izolasyonu nedir?


Mantolama adı verilen dış cephe ısı yalıtım sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Yerküre üzerindeki kaynakların hızla tüketildiği düşünüldüğünde tasarruf tedbirlerimizi almak için daha fazla gecikmememizin gerekliliği açıkça görülmektedir.


Dış cephe izolasyonu nedir? sorusuna sağladığı enerji tasarrufları bakımından da bakabiliriz. Yapılarımızda ısınma ve serinleme amaçlı kullandığımız kombi, kalorifer, klima ve benzeri cihazların sarf ettikleri enerji, dış cephe izolasyonu ile yüzde 50 azaltılabiliyor. Eğer binalarımızın temel ve çatılarında da ısı yalıtımı yapılırsa bu oran yüzde 60’lara kadar çıkabiliyor. Bu kadar önemli bir tasarrufun sadece kendi bütçelerimize değil ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağı unutulmamalıdır. 


Binalarımızda en önemli ısı kayıpları kolon ve kirişlerden kaynaklanıyor. Bu sebeple iç duvarlarda yapılacak mantolama uygulamaları kesinlikle uzun ömürlü olmuyor. Dış cephede ve bina duvarlarının tamamını kaplamadıktan sonra mantolama  sistemlerinde tatmin edici sonuç alınamıyor. Sistemin ana prensibi hiçbir aralık kalmayacak şekilde yapının dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile kaplanmasıdır.


Dış cephe izolasyonu nedir?

Kolonlar, kirişler, duvarlar, pencere merkezleri, çıkma altlarının tamamının izolasyon yapılarak yapının bütününün koruma altına alınması gerekiyor.


Doğru bir şekilde dış cephe izolasyonu ile kaplanan bir binanın korozyon problemini bir daha yaşamayacağını, yaşının sabitleneceğini ve mantolamanın bina ömrü kadar hizmet verebileceğini unutmamamız gerekiyor.



Mantolama nedir nasıl yapılır?
Dış cephe kaplama sistemleri!
Isı ihtiyacı kimlik belgesi nedir?
Isı yalıtımı denetimi!
Isı yalıtımının teknolojik önemi!
Isı yalıtımının önemi!
Evlerimizdeki ısı yalıtımı!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön