20 / 04 / 2024

Polimeks, Türkmenistan'da Olimpiyat Kenti'nin ikinci etabını da inşa edecek!

Polimeks, Türkmenistan'da Olimpiyat Kenti'nin ikinci etabını da inşa edecek!

Türkmenistan'ın imarında sözsahibi olan Türk şirketlerinden Polimeks, dev Olimpiyat Kenti'nin ikinci etabını 1.4 milyar dolara inşa edecek



2 milyar dolara mal olan ilk etabının temeli Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından atılan projenin, 1 milyar 394 milyon dolarlık ikinci etabının da Polimeks İnşaat'a verildiği açıklandı.


Türkmen lider Berdimuhamedov, sözkonusu projeyle ilgili kararı imzalarken, Aşkabat Şehir Valiliği'ne de projeyle ilgili Polimeks İnşaat ile anlaşma imzalama yetkisi verildi. 


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Berdimuhamedov, Olimpiyat Kenti projesinin ikinci etabında kapalı atletizm kompleksi, 5 bin kişilik su kompleksi, 4 bin kişilik kapalı tenis kortu, açık alanda su kompleksi, 450 kişilik otel, parkurlar gibi birçok tesisin kurulacağını söyledi. 


Dev Olimpiyat Kenti'nin inşaatına 2010 yılında start verildi. 150 hektar alanda inşa edilecek ve toplam yatırım bedeli 5 milyar doları bulacak projenin ilk etabı için 2 milyar, ikinci etabı için ise 1.4 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Projenin toplam maliyetinin 5 milyar doları bulması bekleniyor. 


Olimpiyat Kenti Projesi'nin 2017 yılında yapılacak Asya Kapalı Salon Oyunları'na yetiştirilmesi öngörülüyor.


AA


Geri Dön