17 / 04 / 2024

Divan Land Mobilya Merkezi, Erbil'de açıldı!

Divan Land Mobilya Merkezi, Erbil'de açıldı!

Irak'ın en büyük mobilya konsept mağazası olarak projelendirilen Divan Land Mobilya Merkezi, Erbil'de açıldı. Türk mobilya sektörünün önde gelen 14 büyük mağazasını bünyesinde bulunduran merkez, yıllık 20 milyon dolar ciro hedefliyor



Açılışa katılan AK Parti'li Mehmet Erdoğan, Irak'ın Türk ekonomisi için en önemli ihracat pazarı olduğuna dikkat çekti

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki en büyük mobilya konsept mağazası olan Divan Land Mobilya Merkezi açıldı. Merkez, Türk mobilya sektörünün 14 dev firmasını bünyesinde buluştururken, yıllık hedefi 20 milyon dolar olarak belirledi. Erbil şehrindeki konsept mağazası, 12 bin metrekare kapalı alan üzerine kuruldu. En ünlü mobilya markalarının tek bir çatı altında toplandığı mağazanın tasarımının tamamı Türkiye'den getirilen malzemelerle gerçekleştirildi. Mağaza içerisinde Alfemo, çağ Mobilya, Gala, çilek, Kilim, Donami, Erdem, Koleksiyon, Sağlamcılar, Nesli, PakPen, Öz Tiryakiler, Özdilek ve Divan Home markalarının showromları bulunuyor. Açılış için 30 kişilik bir heyetle Erbil'e giden TBMM Sanayi ve Ticaret, Tabii Kaynaklar, Enerji Bilim ve Teknoloji Komisyonu üyesi AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ülkenin, mobilya başta olmak üzere Türk ekonomisi için en önemli ihracat pazarı olduğunu söyledi.

MODERNLEşžMEYE DESTEK

Irak'ta taşların yerine oturmaya başlamasıyla birlikte, hükümetin ve Türk iş adamlarının Irak üzerindeki ihracatı artırma çabalarının sonuç vermeye başladığını kaydeden Erdoğan, 'Ortadoğu'nun lider ülkesi olmayı başaran Türkiye, bu bölgedeki bütün ülkelerle de ticari anlamda liderliğine yakışır büyük cirolar elde etmek zorundadır. Son üç yıl içerisindeki sanayicilerimizin ve onları destekleyen hükümetimizin programlarıyla Irak pazarında bir numaralı ihracatçı ülke haline geldik' ifadelerini kullandı. Erbil Valisi Nevzat Hadi de yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Buranın gelişmesi ve kalkınmasında Türk firmalarının önemli rolü vardır. Modern ve çağdaş bir Irak'ın inşa edilmesinde Türkiye'den gelen mimarlar, mühendisler sanayici ve iş adamlarına kapımız her zaman açıktır. Irak yatırımlara açık bir ülkedir' şeklinde konuştu.

Dünya markaları ile yarış

Türkiye Mobilya Sanayicileri Dernek Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, mobilya sektörünün gelişmesinde markalaşmanın önemli rol oynadığını kaydetti. Davulcuoğlu, 'Türkiye, mobilya sektöründe de markalarıyla dünya devleriyle yarışmaktadır. Bugün Irak'a mobilya ihracatında Türkiye bir numaralı ihracatçı ülke konumundadır. Açılışı gerçekleşen Divan Land Mobilya Merkezi'yle ihracat rakamlarının artışında önemli bir gelişme olacak' dedi. Divan Home Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci de şirketlerinin yılda 20 milyon dolarlık bir ihracatı bu ülkeye gerçekleştirdiğine dikkat çekti.
Yeni şžafak


Geri Dön