24 / 04 / 2024

Diyanet Vakfı'na bağlı 2 hastane Sağlık Bakanlığı'na devrediliyor!

Diyanet Vakfı'na bağlı 2 hastane Sağlık Bakanlığı'na devrediliyor!

Diyanet Vakfı'na bağlı 2 hastane, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen teklifle Sağlık Bakanlığı'na geçecek. Hastanelerin bedeli en geç bir yıl içerisinde vakfa ödenecek...




Türk Diyanet Vakfı’na (TDV) bağlı hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifiyle vakfa ait hastanelerin, personel ve taşınmazlarıyla birlikte Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na devredilmesi öngörülüyor. Komisyondan geçen teklife göre Maliye Bakanlığı temsilcisinin koordinatörlüğünde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşacak üç kişilik komisyonun belirlediği bedel, devirin ardından bir yıl içerisinde vakfa ödenecek.


TEKLİFİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİLER

Vakfa ait hastanelerin bakanlığa devredilmesine ilişkin teklife din görevlilerinden tepki geldi. Teklifin geri çekilmesini isteyen Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Bu hastaneler, Diyanet’in isminin halka açılan yüzü. Buradan hizmet alan vatandaşlar, Diyanet’in hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getiriyor” dedi. Vakfa ait  Ankara  ve İstanbul’daki iki hastanenin toplam 179 yatak kapasitesi bulunuyor. Bakanlığa devri öngörülen hastaneler, merkezi konumlarıyla dikkat çekiyor. İstanbul’daki TDV 29 Mayıs Hastanesi, Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nün çok yakınında bulunuyor.


DİYANET İŞLERİNDEN KARDEŞLİK HUTBESİ

Diyanet İşleri Başkanlığı camilere kardeşlik vurgusu yapan bir cuma hutbesi gönderdi. Hadislerden alıntı yapılan cuma hutbesinde Ensar ve Muhacir örneği verilerek kardeşlik vurgulanacak. Hz. Muhammed'e Medine'de yardımda bulunan Müslümanlar ile göç edenlerin kardeşliğinin örnek olması gerekirken, hafızalarda tarih olduğu anlatılacak hutbede, "Dünyevi çıkarlar, güç mücadeleleri, Kutlu Nebi'nin ardında bıraktığı bu toplumu zedeledi. Birbirine muhabbet beslemesi gereken gönüller, hırs, menfaat, bencillik, kin ve intikam ateşiyle kavruldu. Fitneyi değil, ıslahı esas almalıyız" çağrısı yapıldı.


Akşam


Geri Dön