20 / 04 / 2024

Diyarbakır Anıtpark önümüzdeki ay açılıyor!

Diyarbakır Anıtpark önümüzdeki ay açılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Anıtpark’ta yenileme çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. 2 milyon 53 bin TL’ye mal olan çalışmalar, önümüzdeki ay tamamlanarak halkın hizmetine açılacak.




Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Anıtpark’ta yenileme çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. Mart ayında başlayan ve toplam 2 milyon 53 bin TL’ye mal olan çalışmalar, önümüzdeki ay tamamlanarak halkın hizmetine açılacak.


Yenileme çalışmaları kapsamında, parktaki betonarme alan azaltılarak, yeşil ve yumuşak zemine daha fazla yer verildi, ağaç sayısı artırıldı ve çeşitlendirildi. Yurttaşlar için parkta spor yapabilecekleri 400 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru oluşturuldu ve parkın bir bölümüne spor aletleri yerleştirildi. Yurttaşların parkı gece güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için ışıklandırma sistemi güçlendirildi.


Çevre duvarları kaldırıldı, çocuk, engelli ve gençlere uygun düzenlendi


Anıtpark’taki çalışmalarla ilgili bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samed Uçaman, Anıtpark’ta son rötuşları yaptıklarını söyledi. Uçaman, “Diyarbakır’a ilk defa kuru sistem havuzu Anıtpark’ta yaptık. İki tane kuru sistem havuzumuz var.” dedi. Parkta kadın, çocuk, engelli ve gençler için planladıkları alanları da tamamladıklarını belirten Uçaman, çim alanlarını oluşturduklarını, parkın çevresindeki duvarları kaldırdıklarını kaydetti. Parkların etrafına örülen duvarların yurttaşlara kapatıldığı izlenimi verdiğini, bu sebeple Koşuyolu Parkı’nın ardından Anıtpark’ın etrafındaki duvarları da tamamen yıktıklarını vurgulayan Uçaman, bu konuda olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.


‘Parkta katı zeminlerde bazalt taşı kullanıldı’

Önümüzdeki ay tamamlanacak parkta, kent ile özdeşleşen bazalt taşının yoğun ve farklı şekilde kullanıldığını söyleyen Uçaman, “Bazalt taşın her yerde kullanılabileceğini gösterdik. Parkta hem yürüme bandında hem de engelli alanlarında bazalt taşı kullanılarak zemin hazırlandı.” şeklinde konuştu. Uçaman, Anıtpark’ın asıl sahiplerinin yurttaşlar olduğunu, bu sebeple parka sahip çıkmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön