26 / 04 / 2024

Diyarbakır Anne Oteli Projesi başladı!

Diyarbakır Anne Oteli Projesi başladı!

Diyarbakır'ı ziyaret eden Fatma Betül Sayan Kaya, bölgedeki projeleri anlattı. Kaya, Anne Oteli Projesi’ni başlattıklarını belirtti.



Diyarbakır’daki hizmetlerin aktifleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Diyarbakır’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Diyarbakır Valiliğine ziyarette bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kaya basına yaptığı açıklamada, “Bugün enbiyalar ve evliyalar şehri Diyarbakır’dayız. Diyarbakır geçtiğimiz dönemde bölücü terör örgütünün tüm yıkıcı unsurlarına rağmen, şehir kültürünü korumayı başaran bir şehrimizdir. Diyarbakır, bölge için de bölgenin vatandaşları için de güvenli bir liman olmayı başarmış olan bir şehrimizdir” dedi.


“Halkla kucaklaşmak için buradayız”

Bakan Kaya, “Hükümet olarak bir taraftan Diyarbakır’da terörle mücadele noktasında kararlılık ile mücadelemizi sürdürüyoruz, diğer taraftan da ekonomik ve sosyal dönüşümü tam anlamıyla sağlamak için devam ediyoruz. Bugün de Diyarbakır vatandaşlarıyla kucaklaşmak için buradayız. Ayrıca bakanlığımızın üst düzey bürokratları ilin tüm ilçelerini köylerini dolaşarak bizim aile bakanlığının tüm kurumlarını ve aile bakanlığının hizmet veren özel kurum ve kuruluşları dolaşarak bir değerlendirme yapmak üzere hazırlık yaptılar. Aynı zamanda değerlendirme toplantımızı da yapacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Kaya, Diyarbakır’a geliş sebeplerinin, ‘Diyarbakır’a insanımıza nasıl daha iyi hizmet sunarız?’ düşüncesiyle, kuruluşlardaki hizmetlerin daha aktifleştirilip geliştirilmesi olduğunu söyledi.


“40 yeni sosyal destek personeli alacağız” 

Diyarbakır için müjdeleri olduğunu vurgulayan Bakan Kaya, “İnşallah, Diyarbakır’da 10 yeni sosyal hizmet merkezini hizmete açacağız. Bu hizmet merkezlerinin 3’ünü çok kısa bir süre içerisinde açacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ilk defa yapılacak olan Mobil Sosyal Hizmet Merkezimize Diyarbakır’dan başlayacağız. Diyarbakır’a önümüzdeki aylarda 40 yeni sosyal destek personeli alacağız. Diyarbakır’a bir tane çocuk destek merkezi kazandıracağız. Suça sürüklenen çocuklarımızın korunması ve rehabilitesi için destek merkezimizi açacağız. Kimsesiz çocuklarımıza sahip çıkacağız. Onların ev ortamlarında yetişmesi için ‘Çocuk Evleri Sitesi’ açacağız. En iyi şekilde geleceğe hazırlanmalarını sağlayacağız. Kimsesiz bakıma muhtaç yaşlılarımız için ‘Yaşlı Yaşama Merkezi’ açacağız. Yaşlılarımıza insan onuruna yakışır şekilde bakım ve hizmet evi açacağız” şeklinde konuştu.


“Anne Oteli Projesi’ni başlattık”

Bakan Kaya, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Bakan Kaya, Büyükşehir Belediyesi protokol kapısında Başkan Atilla, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları tarafından karşılandı. Ziyarette Bakan Kaya’ya, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da eşlik etti. Görüşmede Başkan Atilla, Bakan Kaya’ya, kentin sorunlarını çözmek için geliştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Atilla, hem yaşlılarhem de engelliler için aktif yaşam alanı oluşturmak istediklerini, bunun için geliştirilen proje ile Parkorman’ı engelliler ve yaşlılar için yeniden düzenleyeceklerini kaydetti. Atilla, “Yapmış olduğumuz sosyal projelerin en önemlilerinden birisi, hasta yakınlarına misafirhane açtık. Misafirhane şuanda faaliyette. Aynı zamanda Anne Oteli Projesi’ni başlattık. İlimize gelip doğumdan önce misafir olarak kalması gereken durumlarda biz onları misafir edeceğiz” dedi. Başkan Atilla’yı yürütülen çalışmalardan dolayı tebrik eden Bakan Kaya ise Diyarbakır için yapılacak her türlü sosyal projeye destek vermeye hazır olduklarını belirtti.



Yeni Dönem


Geri Dön