27 / 04 / 2024

Diyarbakır Atatürk Stadı harabeye döndü!

Diyarbakır Atatürk Stadı harabeye döndü!

Diyarbakır Atatürk Stadı'nın son hali yürek burkuyor. Bir yandan toz ve kir içindeki tribünler, diğer yandan kırık kapılar, bakımsız soyunma odaları ve dökülen koltuklar sporseverlerin yüreğini sızlatıyor




52 yıl boyunca Diyarbakırspor'un tarihi maçlarına, Diyarbakırspor'un 5 şampiyonluğuna, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor karşısında alınan önemli galibiyetlere ev sahipliği yapan tarihi stat ayrıca birçok önemli kültürel ve sportif organizasyona da tanıklık etti. Sporda büyük başarıların ve sevinçlerin yanı sıra derin üzüntülere de şahitlik eden stadın son hali yürek burkuyor. Diyarbakırspor'un misyonunu ve adını yaşatan Yeni Diyarbakırspor'un maçlarını oynadığı Atatürk Stadı bakımsızlıktan çürüyor. Tribünler toz ve kir içinde görünürken, duvarlar bakımsızlıktan dökülüyor. Tribünlerin giriş kapıları, tuvalet ve lavabolar içler acısı halde görünürken, tribünlerdeki koltukların kırık ve bakımsız olması dikkat çekiyor. 


Kayapınar'da yapılacak 33 bin kişilik stat ve spor kompleksi karşılığında TOKİ'ye devredilen stadın kullanım hakkı 3 yıllığına yeniden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne verildi. Yeni stat hizmete girdikten sonra eski stat yıkılacak. Bu tarihe kadar Atatürk Stadı maçlara ve organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Sporseverler, stadın son halinden duydukları üzüntüyü dile getirerek Vali Mustafa Cahit Kıraç'tan duruma müdahale etmesini istediler. 


Öz Diyarbakır


Geri Dön