24 / 04 / 2024

Diyarbakır Atatürk Stadı için yıkım kararı!

Diyarbakır Atatürk Stadı için yıkım kararı!

Diyarbakır’da sezonunun başlamasına az bir süre kala stat krizi devam ediyor. Liglerin başlamasına az bir süre kala Atatürk Stadı ile ilgili yıkım kararı verilmesi kafalarda soru işareti bıraktı.



Diyarbakır’da 2016-2017 futbol sezonunun başlamasına az bir süre kala stat krizi devam ediyor. Daha önce geldiği Diyarbakır’da,  33 bin kişilik yeni stadın müjdesini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni stat tamamlanana kadar eski statta maç oynanmasına devam edileceğini açıklamıştı. Ancak Diyarbakır’da yeni stat bitmeden Atatürk Stadı ile ilgili yıkım kararı çıkması şok etti.


Şanlıurfa yolunda inşaatı devam eden 33 bin seyirci kapasiteli yeni stat karşılığında TOKİ’ye devredilen ve yeni stat bitene kadar maçlara ev sahipliği yapacağı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından ifade edilen Atatürk Stadı ile ilgili olarak liglerin başlamasına ramak kala yıkım kararı çıkması kafalarda soru işareti bıraktı.


ÖNCE İZİN KAĞIDI, SONRA YIKIM KARARI


Cumhurbaşkanının taahüdüne rağmen beklenmedik şekilde çıkan yıkım kararı, çelişkilerle dolu. Diyarbekirspor kulübüne 20 gün önce “maçları burada oynamakta sakınca yoktur” denilerek izin belgesi verilmiş ve bu belge Futbol Federasyonu’na gönderilmişti. Alınan bilgilere göre, bu karardan 20 gün sonra Yenişehir kaymakamlığının talimatı ile bir ekip Atatürk Stadı’na gelip kapıları kırarak içeri girmiş, elektrik ve suyu kesmişti. Yaz dönemi boyunca korunan çimlerin susuzluktan dolayı kuruması ve yanması an meselesi.


GÖZLER VALİ’DE, TARAFTAR İSYANDA


Stat krizi devam ederken, olayın şaşkınlığını yaşayan Diyarbekirspor kulübü, Vali Hüseyin Aksoy’dan gelecek haberi bekliyor. Spora olan desteği ve sevgisi ile bilinen Vali Aksoy’un duruma müdahale ederek soruna çözüm bulması bekleniyor. Aksi takdirde Diyarbekirspor’un maçlarını nerede yapacağı soru işareti olacak. Bu da sezona şampiyonluk hedefi ile hazırlanan ve maddi anlamda büyük yatırım yapan kulüp için büyük bir yıkım olacak. Bu arada yıkım kararı sonrasında ayaklanan taraftarlar, sosyal medya üzerinde yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getiriyor.


YENİ STATTA ÇATI MONTAJI BAŞLADI


Diyarbakır’da mevcüt Atatürk Stadı’nın yıkım kararının yaratığı kriz devam ederken, Urfa yolunda inşaatı devam eden 33 bin kişilik statta ise çatı montajına başlandı. 2017-2018 sezonunda maçlara ev sahipliği yapması beklenen yeni statta çatı montajının yanı sıra tribünlerde de çalışmalar devam ediyor.


Diyarbekirspor’un yeni sezonda maçlarını nerede yapacağı ise henüz netlik kazanmadı. Valiliğin bu soruna hafta başında çözüm üretmesi bekleniyor. Diyarbekirspor yönetimi, taraftarlar ve spor camiası, statla ilgili yıkım kararının sezon sonuna kadar durdurulmasını istiyor.


Güneydoğu Güncel



Haber Diyarbakır Olay Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Diyarbakır valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Diyarbekirspor’a “2016-2017 sezonunda maçlarını burada oynayabilirsin” şeklinde rapor ve resmi izin yazısı verildikten sonra liglerin başlamasına az bir süre kala Atatürk Stadı ile ilgili yıkım kararı verilmesi kafalarda soru işareti bıraktı.


ERDOĞAN,”YENİSİ BİTİNCE YIKILACAK’ DEMİŞTİ 

Daha önce geldiği Diyarbakır’da 33 bin kişilik yeni stadın müjdesini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,yeni stat tamamlanana kadar eski statta  maç oynanmasına devam edileceğini açıklamıştı. Ancak Diyarbakır’da yeni stat bitmeden Atatürk Stadı ile ilgili yıkım kararı çıkması şok etti. 


Diyarbakır’da 2016-2017 futbol sezonunun başlamasına az bir süre kala stat krizi devam ediyor.  Şanlıurfa yolunda inşaatı devam eden 33 bin seyirci kapasiteli yeni stat karşılığında TOKİ’ye devredilen ve yeni stat bitene kadar maçlara ev sahipliği yapacağı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından ifade edilen Atatürk Stadı ile ilgili olarak liglerin başlamasına ramak kala yıkım kararı çıkması kafalarda soru işareti bıraktı. 


KULÜBE İZİN KAĞIDI VERİP SONRA YIKIM KARARI ÇIKMASI MANİDAR 

‘Cumhurbaşkanının taahüdüne rağmen nasıl böyle bir karar verilir?’ dedirten beklenmedik yıkım kararı çelişkilerle dolu. Diyarbekirspor kulübüne 20 gün önce ‘maçlarını burada oynamanda sakınca yoktur’ denilerek izin belgesi verildi ve bu belge Futbol Federasyonu’na gönderildi. Ne var ki bu karardan 20 gün sonra bir gece yarısı Yenişehir kaymakamlığının talimatı ile bir ekip Atatürk Stadı’na gelip kapıları kırarak içeri girdi,elektrik ve suyu kesti. Yaz dönemi boyunca korunan çimlerin susuzluktan dolayı kuruması ve yanması an meselesi. 


GÖZLER VALİ’DE,TARAFTAR İSYANDA 

Stat krizi devam ederken,olayın şaşkınlığını yaşayan Diyarbekirspor kulübü, Vali Hüseyin Aksoy’dan gelecek haberi bekliyor. Spora olan desteği ve sevgisi ile bilinen Vali Aksoy’un duruma müdahale ederek soruna çözüm bulması bekleniyor. Aksi takdirde Diyarbekirspor’un maçlarını nerede yapacağı soru işareti olacak. Bu da sezona şampiyonluk hedefi ile hazırlanan ve maddi anlamda büyük yatırım yapan kulüp için büyük bir yıkım olacak. 2 milyonluk kentin hayalleri ile de oynanmış olacak. 

Bu arada yıkım kararı sonrasında ayaklanan taraftarlar, sosyal medya üzerinde yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getiriyor. 


ŞİMDİ SORUYORUZ. BU ACELENİZ NEDEN?

Ortada Cumhurbaşkanının açık beyanı varken ve Türkiye’nin her yerinde yeni statlar bittikten sonra mevcüt statlar yıkılırken,Diyarbakır’da liglerin başlamasına 20 gün kala neden böyle bir karar veriliyor?.Bu acele,bu hız neden?.Birileri bölgede futbolun gelişmesini mi engellemek istiyor?.Yenişehir Kaymakamlığı,amiri konumunda olan Valiliğe bilgi vermeden,kulübe ve diğer kurumlara bilgi vermeden neden böyle bir talimat veriyor?. Soru işaretleriyle dolu bu yıkım kararının perde arkasında ne gibi gizli amaçlar yatıyor?.Yeni stat zaten birkaç ay içinde tamamlanacak,bir sezon daha beklemek için ne gibi bir engel vardı da bu kararı ale acele verdiniz?. Acaba bu kritik dönemde devlet ve halk karşı karşıya mı getirilmek isteniyor?. 


ESKİ STATTA KRİZE DEVAM,YENİ STATTA ÇATI MONTAJI 

Diyarbakır’da mevcüt Atatürk Stadı’nın yıkım kararının yaratığı kriz devam ederken,Urfa yolunda inşaatı devam eden 33 bin kişilik statta ise çatı montajına başlandı. 2017-2018 sezonunda maçlara ev sahipliği yapması beklenen yeni statta çatı montajının yanı sıra tribünlerde de çalışmalar devam ediyor. 

Diyarbekirspor’un yeni sezonda maçlarını nerede yapacağı ise henüz netlik kazanmadı. Valiliğin bu soruna hafta başında çözüm üretmesi bekleniyor. Diyarbekirspor yönetimi,taraftarlar ve spor camiası,statla ilgili yıkım kararının sezon sonuna kadar durdurulmasını istiyor. 


Diyarbakır Olay


Geri Dön