28 / 03 / 2024

Diyarbakır Barış Ormanı'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Diyarbakır Barış Ormanı'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Barış Ormanı'na inşa edilen dubleks ve tek katlı üç kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. Fethi Süvari, kamusal alanları yurttaşların çıkarları doğrultusunda koruyacaklarını açıkladı.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Barış Ormanı içerisine inşa edilen üç kaçak yapıyı iş makinalarıyla yıktı. Seyrantepe  TOKİ  civarında bulunan Barış Ormanı'na yapılan kaçak yapılarla ilgili tebligatta bulanan, tebligata rağmen kaçak yapılaşmanın devanı etmesi üzerine yıkımı gerçekleştiren Belediye ekipleri, iki kaçak yapıyı inşa edenleri de uyardı ve tebligatta bulundu. İıııar planında orman ve yeşil alan olarak görülen, kentin akciğeri olarak bilinen Barış Ormanı'na yapılan kaçak yapıların yıkıııııyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Süvari, kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini bildirdi. 


"Gerekli müdahalede bulunduk"


Belediyenin ağaçlandırarak kentte kazandırdığı Barış Ormanı'nın kıyı kenar çizgilerinde kaçak yapılaşmanın söz konusu olduğunu kaydeden Süvari, kentlinin hukukunu koruyarak gerekli müdahalede bulunduklarını ve kaçak yapıları yıktıklarını belirtti. Süvari şunları söyledi: "Burada büyük bir sakınca görüyoruz. Mafyalaşmış arsa spekülatörlerinin hazine arazilerini kendi malıymış gibi görmeleri birinci sakıncadır. Bu arazileri satarak halkı büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakmayı önlemek; ikincisi ise çarpık kentleşmenin önüne geçmek gerekiyor. Çarpık kentleşmeye son vermek için 20'ye yakın yapının yıkımını gerçekleştirdik. Bazı yapıların içinde yaşamlarını sürdürenlere de en yakın zamanda yapının boşaltılması için tebligatlar yapıldı. " 'Kent hukukunu koruyacağız' Gecekondunun insanların sağlıklı yaşamalarını engelleyen en büyük etkenlerden biri olduğuna dikkat çeken Sııvari, gecekonduda altyapı hizmetlerinin bulunmadığını, bu nedenle sağlıklı yaşamın sekteye uğradığını kaydetti. Kaçak yapılaşma ve gecekonduyla mücadele ederek, aslında halkı büyük risklerden kurtarmayı amaçladıklarını dile getiren Sııvari, kent hukukunu korumak için bu tarz yapılaşmalara izin vermeyeceklerini söyledi. Kentte yeşil alanların oldukça sınırlı olduğunu ve bu sınırlı alanlarda oluşturulan kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyeceğini bildiren Sııvari, yeşil alanları koruyarak kentlinin haklarını da korumuş olduklarını aktardı. 


'Rant amacıyla yapılıyor' 


Gecekondu ve kaçak yapılaşma konusunda herkesten duyarlılık beklediklerini belirten Sııvari, "Gecekondu ve kaçak yapılaşma bir çaresizlik değildir. Tam tersine insanları kandıran bir rant aracıdır. Gecekondu bir ihtiyacı karşılamak için yapılmıyor. Kar amacıyla yapılıyor. Bununla beraber mafyalaşmayı da büyütüyor. Bizler bu tarzın karşısında kararlılıkla kalacağız. Kamusal ve belediye alanlarını yurttaşların çıkarları doğrultusunda koruyacağız. Dolayısıyla elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu durumun karşısında duracağız" dedi. 


Yenigün Gazetesi


Geri Dön