26 / 04 / 2024

Diyarbakır Büyükşehir'in 2016 bütçesi kabul edildi!

Diyarbakır Büyükşehir'in 2016 bütçesi kabul edildi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı gelir ve gider bütçesi, belediye meclisinde oybirliğiyle kabul edildi. 6 bin km yol ağına hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da bütçesinde en fazla payı yol çalışmalarına ayırdı.




Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı bir yöntemle hazırladığı 2016 yılı gelir ve gider bütçesi, belediye meclisinde oybirliğiyle kabul edildi. 6 bin km yol ağına hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da bütçesinde en fazla payı yol çalışmalarına ayırdı. Yol bütçesini, sırasıyla fen, park bahçe, çevre, sağlık ve sosyal hizmet bütçesi takip etti.


Katılımcı bütçe uygulaması kapsamında 2016 yılında nereye, hangi projelere, ne kadar kaynak ayrılacağını kentin dinamiklerine sunup, önerilerini alarak bütçesini oluşturan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, bugünkü bütçe görüşmelerinde 2016 yılı bütçesini oybirliğiyle onayladı. Buna göre gelir bütçesi 646.315.320, gider bütçesi 646.315.320 liradan oluştu.


Mecliste onaylanan bütçede en fazla pay Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın çalışmalarına ayrıldı. 6 bin kilometre yol ağıyla çok geniş bir alana hizmet veren Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı bütçeden 155 milyon pay aldı. Bu daire başkanlığını 66 milyon lira payla Mali Hizmetler Daire Başkanlığı, onu da 60 milyon lira payla Fen İşleri Daire Başkanlığı izledi. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nı ise Ulaşım (otoparklarda dahil), Park Bahçeler, Çevre Koruma, İmar, Sağlık, Sosyal Hizmet Daire Başkanlıkları takip etti.


Büyükşehir Belediyesi bütçesi 1 Ocak 2016’dan itibaren yürürlüğe girecek.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön