29 / 03 / 2024

Diyarbakır Çermik'e 200 yataklı yurt yapılıyor!

Diyarbakır Çermik'e 200 yataklı yurt yapılıyor!

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, 200 yataklı modern öğrenci yurdu yapılması için çalışmalara başlandı. Kaymakam Demir, eğitim ve öğretimde öğrencilerin daha başarılı olmaları yönünde gerekli tüm çalışmaların yapılacağını ifade etti.



Çermik’teki öğrencilerin yurt problemini çözmek amacıyla hazırlanan, her türlü konforun düşünüldüğü yurt projesi 16 derslikli İmam-Hatip Lisesi yanına yapılacak. 200 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapılması yönünde çalışma başlattıklarını belirten İlçe Kaymakamı Remzi Demir., Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini söyledi. Kaymakam Demir, projenin Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kurulu tarafından kabul edilmesi durumunda yurt yapımına Çermik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlanacağını kaydetti.

Yapılacak yurtla ilçeye dışarıdan gelen öğrencilerin barınma sorununun ortadan kalkacağını dile getiren Kaymakam Demir, eğitim ve öğretimde öğrencilerin daha başarılı olmaları yönünde gerekli tüm çalışmaların yapılacağını ifade etti.



Hürriyet 


Geri Dön