29 / 03 / 2024

Diyarbakır Çüngüş’ün altyapısı yenileniyor!

Diyarbakır Çüngüş’ün altyapısı yenileniyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet döneminden beri kanalizasyon şebekesi olmayan 2 bin 500 nüfuslu Çüngüş’e 12 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşemeye başladı.




DİSKİ Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet döneminden beri kanalizasyon şebekesi olmayan 2 bin 500 nüfuslu Çüngüş’te altyapı sorununu çözmek için çalışmalara başladı. 1950’li yıllardan bugüne dek ilkel bir yöntem olan sarraf kanalının kullanıldığı ilçede, “Çüngüş Kanalizasyon İnşaatı Yapım İşi” adıyla devam eden kanalizasyon şebekesi 12 kilometre 365 metre uzunluğunda olacak. İhale bedeli 1 milyon 552 bin 350 TL olurken, proje bedelinin yüzde 50’si DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, geriye kalan yüzde 50’lik kısım ise İller Bankası’nın SUKAP programı çerçevesinde verdiği hibe desteği ile karşılanıyor.


Çalışmalar Camisuk’ta sürüyor


Yaz aylarında Karşıyaka Mahallesi’nde başlayan çalışmalar, şu an ilçe merkezindeki Camisuk Mahallesi’nde sürüyor. Bu mahalledeki çalışmalar iki hafta sürecek. Çalışma daha sonra Cami Kebir Mahallesi’nde devam edecek. Şebeke yapım çalışmasında 150 ila 300 mm arasında değişen çaplardaki boruların kullanıldığı çalışmanın bu yılsonunda tamamlanması öngörülüyor.


 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön