18 / 04 / 2024

Diyarbakır Din Kültür Merkezi'nin temeli 30 Nisan'da atılacak!

Diyarbakır Din Kültür Merkezi'nin temeli 30 Nisan'da atılacak!

Diyarbakır Din Kültür Merkezi’nin temel atma töreni 30 Nisan’da yapılacak. İnşaat alanının bin 860 metrekareden oluştuğu, imar planı doğrultusunda merkezin yüzde 60’ının yeşil alan olarak tasarlandığını öğrenildi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, temel atma töreni öncesinde Din Kültürü Merkezi ile ilgili bilgi verdi. Sevinç, Din Kültür Merkezi’nin belediyenin sosyal anlamda yaptığı çalışmalardan birisi olduğunu söyledi. Merkezin bulunduğu mahallenin, havaalanı çevresindeki yapılaşma kriterleri nedeniyle bodrum artı iki kattan oluşacağını kaydeden Sevinç, Din Kültür Merkezi’nde kadın-erkek taziye evi, yemekhane, idari alan ve dini anlamda eğitim verilecek sınıfların yer alacağını belirtti.

Belediyeciliğin sadece yol su olmadığını kaydeden Sevinç, sosyal belediyecilik anlamında her türlü hizmeti yürütmek gerektiğini ve bu anlamda her türlü hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti. Sevinç, inşaatına başlanan merkezin halkı din konusunda bilgilenmesini kolaylaştıracağını dile getirdi.

Din alimlerinin eğitimler vereceği merkez, bu yönüyle bölgede ilk olma özelliği taşıyor. İnşaatına başlanan tesis ayrıca taziye evi olarak da hizmet verecek ve bu hizmetten isteyen herkes faydalanacak.

Çalışmalarına Mart ayında başlanan ve Ekim ayının sonunda inşaatının bitmesi planlanan tesisin ihalesi 1 milyon 214 bin olarak açıklandı. İnşaat alanının bin 860 metrekareden oluştuğu, imar planı doğrultusunda merkezin yüzde 60’ının yeşil alan olarak tasarlandığını öğrenildi.



Hürriyet 


Geri Dön