19 / 04 / 2024

Diyarbakır ev tekstili fuarı Ortadoğulu firmaları buluşturacak!

Diyarbakır ev tekstili fuarı Ortadoğulu firmaları buluşturacak!

Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı, TÜYAP ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğiyle 6-9 Nisan 2011 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek...  



 Ev tekstili sektöründe 70'in üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılacağı fuarda, firmalar, Ortadoğu ve Kafkasya'dan gelecek alıcılarla buluşacak. Fuara, Suriye, İran, Irak'tan alım heyetlerinin katılacağı belirtildi.

TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, fuara ilişkin bilgi vermek amacıyla İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, 1980'li yıllarda 130 milyon dolarlık tekstil ihracatının, 2010 yılı verilerine göre 22 milyar dolara ulaştığını, ev tekstilinin 5 milyar dolarlık hacme sahip bulunduğunu anlatırken, sektörün 13-14 milyar dolarlık katma değer sağladığını, bunun 8 milyar dolarının iç piyasadan geldiğini kaydetti. Fuar kapsamında tül perde, perde, döşemelikler, uyku ve yatak odası tekstilleri, mutfak ve yemek odası tekstilleri, banyo tekstilleri, güneş koruma sistemleri, balkon ve bahçe tekstilleri, halı ve zemin kaplamaları, duvar kaplamaları, dekorasyonlar ve proje hizmetleri ile otel tekstilleri bulunuyor. Diyarbakır'ın, bölgenin tekstil ihtiyacının karşılandığı en önemli il olduğunu dile getiren Küçükçalık, "Sınır ticaretini geliştirebilirsek, iç piyasadaki müşterilerle, oradaki müşterileri buluşturabilirsek bu fuar hedefine ulaşacak." dedi. Küçükçalık, fuarın sektöre katacaklarını, iç piyasa müşterisi ile daha fazla buluşma imkanı sağlaması ve komşu ülkelerin Türkiye'den ithalatını artırması şeklinde sıralarken, "İç pazarı bile harekete geçirmek, bize çok büyük artılar katacaktır.'' diye konuştu. TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın ise TÜYAP'ın Diyarbakır'da 2 yıldan bu yana düzenlediği tarım-hayvancılık, yapı, makine, otomotiv sektörlerindeki 12 adet fuara 450 binin üzerinde ziyaretçi ve 1.500 firma katılımı gerçekleştiğini kaydetti. Yalçın, bölgedeki hareketliliğe rağmen ticaret yapanların korku ve tedirginlik içinde olmadığını gördüklerini ifade ederek, gerilimin ticarete yansımadığını söyledi.
Zaman


Geri Dön