29 / 03 / 2024

Diyarbakır Havalimanı terminal binasında sona yaklaşıldı!

Diyarbakır Havalimanı terminal binasında sona yaklaşıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek "Yeni terminal binasıyla Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin merkezi olacak" dedi.



Güneydoğu'nun yurtdışına açılan kapısında sona yaklaşıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek "Yeni terminal binasının hizmete girmesiyle Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin merkezi haline gelecek" dedi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Yeni terminal binasının hizmete girmesiyle Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin merkezi haline gelecek" dedi.


Bilgin, Diyarbakır Havalimanı'nın, yeni terminal binası, uçak yangın söndürme ve kurtarma teşkilatı apron bariyer ile garaj binalarının yapımına ait çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, 195 milyon 400 bin lira bedel üzerinden 2013 başında ihale edilerek, aynı yıl mart ayında yapımına başlanan terminal binasının kısa sürede bitirilip hizmete açılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.


Yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nın, yeni terminal binasının yapılmasıyla yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağına dikkati çeken Bilgin, “Bu terminal binasının yapılmasıyla havalimanının sadece yolcu kapasitesi artmayacak. Diyarbakır Havalimanı, yurtdışı uçuşlarına da açılmış olacak. Hatta bu sayede Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin de yurtdışına açılması sağlanacak" diye konuştu.


Yeni terminal binasının, Diyarbakır'la birlikte bölgenin de çehresini değiştirecek büyük bir yatırım olduğunu vurgulayan Bilgin, 5 milyon yolcu kapasiteli terminalde, 10 uçağa aynı anda hizmet verilebileceğini, 10 uçaktan 6'sının yolcularının körüklü sistemden hizmet alacağını kaydetti.


Yeni binada körük sisteminin de ferah olarak tasarlandığını ve cam sistemli olduğuna işaret eden Bilgin, körüklerin ısıtma ve soğutma sistemine sahip olduğunun da altını çizdi. Bilgin, söz konusu yatırımın sadece Diyarbakır'a hitap etmeyeceğini, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizm, ticaret ve sosyal yaşamına da büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bu terminal binasının hizmete girmesiyle Diyarbakır'dan Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine uçak seferleri yapılmaya başlanacak. Ayrıca Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin de merkezi haline gelecek. Hem Diyarbakır kazanacak hem de bölgedeki şehirlerimiz kazanacak" dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön