24 / 04 / 2024

Diyarbakır için büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanıyor!

Diyarbakır için büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanıyor!

HDP'li belediyelere yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, Diyarbakır için büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını açıkladı.



HDP'li belediyelere yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, Diyarbakır için büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını açıkladı. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyon'da yaptığı 24. istişare Toplantısı'nın ardından partililere seslendi. Sokağa çıkma yasaklarının uzun zamandır sürdüğü ilçelerde operasyonlara süre koyarak algı mühendisliğine soyunulduğunu belirten Davutoğlu, "Terörle mücadelede bir süre verildiği haberleri var. Evet gece gündüz çalışıyoruz. Ancak herhangi bir süre söz konusu değil. Zamanla değil de ulaşmamız gereken hedeflerle tayin ediyoruz. Dağlarımız, ovalarımız, şehirlerimiz canilerden temizlenene kadar, her bir sokak emniyetle huzurlu sokaklar oluncaya kadar terörle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 


Davutoğlu, konuşmasında HDP'li yönetimlerin yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğudaki belediyelere de eleştiriler yöneltti. "Milletimizin huzurunu, sağlığını düşünen, hizmet edene belediyeler göremiyoruz" diyen Davutoğlu, "Bunlar şehremini değil. Millete ait araçları gayri insani amaçlar için kullanıyorlar. Bunlar karanlık adreslere hizmet ediyorlar. Devletin kaynaklarını vatandaşın huzuruna kasteden terörü beslemek için harcıyorlar. Kalkınmış şehirler değil, 90'lı yıllardaki gibi siyaset istiyorlar. Demokrasinin yolunu kesmek için çukur kazıyorlar. İnsanlıktan değil vandallıktan besleniyorlar" değerlendirmesini yaptı. 


Davutoğlu, Mardin, Van, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak belediyelerinin bütçelerinden harcama oranları vererek il ve ilçelerdeki sorunların bilinçli olarak çözümlenmediğini savunan Davutoğlu, yatırım harcamalarının düşük tutulduğunu ve yatırım yapılmadığını söyledi.' Diyarbakır'a yönelik büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını belirten Davutoğlu, belediye kaynaklarının personel harcaması görüntüsüyle PKK'ye aktarıldığını ima etti. Davutoğlu, "Bunların hesabı araştırılacak sorulacak. Tüm belediyelerimizin ne yaptıklarının takibi yapılacak. Vatandaşın alın terini kimse sömüremez. Bu konuda gayri hukuki yollara sapanlardan hesap soracağız" değerlendirmesini yaptı. 


Cumhuriyet 


Geri Dön