24 / 04 / 2024

Diyarbakır Kent Ormanı için itirazlar başladı!

Diyarbakır Kent Ormanı için itirazlar başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Ormanı’nın 240 hektarlık alanını askeriyeye tahsis eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itiraz etti, itirazın 6 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşülmesi bekleniyor.




Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Ormanı’nın 240 hektarlık alanını askeriyeye tahsis eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itiraz etti. Kent Konseyi de, STK temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte açıklama yaparak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçelerini teslim etti.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Ormanı’nın en büyük parselini askeriyeye devreden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararına itiraz etti. Büyükşehir Belediyesi’nin ve sivil toplum örgütlerinin itirazının 6 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşülmesi bekleniyor.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, Kayapınar sınırlarındaki 8071 numaralı parselin, 1/100.000, 1/25.000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlarda Kent Ormanı olarak planlandığını, bu planlamanın 2000’li yıllardan bugüne gündemde olduğunu söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 8071 numaralı parselde 240 hektarlık alanı Kent Ormanı’ndan çıkarıp askeri alan ilan ettiğini belirten Alökmen, “Büyükşehir Belediyesi olarak teknik gerekçelerimizi ve ilk günden bugüne kadar süren planlama perspektifini göz önünde bulundurarak itirazımızı yaptık. Söz konusu alanın tekrardan yeşil alan olarak kalması için talepte bulunduk.” dedi.




Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön