26 / 04 / 2024

Diyarbakır Kız Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Diyarbakır Kız Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kız öğrencilerin yaşadığı barınma sorununu gidermek amacıyla 272 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini attı. Yaklaşık 5.5 milyon liraya mal olacak yurdun temel atma töreni büyük bir katılım ile gerçekleşti.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kız öğrencilerin yaşadığı barınma sorununu gidermek amacıyla 272 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini attı. Yaklaşık 5.5 milyon liraya mal olacak yurdun temel atma töreni büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 272 kız öğrencinin kalacağı, 8 katlı ve 2 kişilik 136 odadan oluşacak kız öğrenci yurdunun temelini düzenlediği törenle attı. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Diyarbakır Çocuk Hastanesi bitişiğine yapılacak ve 17 Temmuz 2016’da bitirilecek yurdun temel atma törenine Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Nursel Aydoğan, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, BDP ve HDP il eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve daire başkanları katıldı.


"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÇEKTİĞİ SIKINTILARINDAN BİRİSİ BARINMADIR"

5 milyon 390 bin 479 liraya mal olacak kız yurdunun temel atma töreninde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, üniversite öğrencilerinin çektiği sıkıntıların başında barınma sorununun geldiğini, kamusal hizmet olarak sunulması gereken bu hizmetin yetersiz, ihtiyacı karşılamaktan uzak ve erişiminin zor olduğunu söyledi. Kışanak, "Geçmişte üniversite öğrencilerinin neredeyse tamamı kamusal yurt imkanlarından yararlanabiliyorken bunu giderek azalttılar. Öğrencileri özel yurtlara ya da bazı grupların himayesi altındaki alanlara mahkum ettiler. Bunu ortadan kaldırmak gerekiyor. Çok açık söylüyoruz aslında eğitim ilkokuldan hatta okul öncesinden üniversiteye kadar ücretsiz, erişilebilir, demokratik ve anadilde olmalı. Yurtlar da, bu ihtiyacın karşılanması konusundaki en temel hizmet alanıdır" dedi.


"ÖNÜMÜZDEKİ YIL ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNUN TEMELİNİ ATACAĞIZ"

Öğrencilerin okulu kazandıktan sonra aklının nerede kalacağım, nasıl okuyacağım sorusuyla meşgul edildiğini ve böylece eğitimin başından engellendiğini ifade eden Kışanak, "Yerel yönetimler olarak bu konuda gençlere gereken desteği sunmak için bu yurdu açtık. Önceliği kadın arkadaşlara verdik. Çünkü barınma konusunda kadınların daha fazla ihtiyaçları var. O nedenle erkek arkadaşlar biraz sıralarını bekleyecekler. Bu yıl kız yurdunu yapıyoruz. İnşallah arkasından erkek öğrencilerimizin de barınacağı ikinci yurdumuzun temelini de seneye atacağız. Yerel yönetimler olarak kendilerine barınma imkanlarını sağlayacak çalışmaları bundan sonra da güçlü bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8 bin 157 metrekareye kurulacak olan yurdun temeli atıldı. İnşaat alanına kurulacak yurtta, 2 kişilik 136 oda, yemekhane, kütüphane, bilgisayar odası, kantin, etüt odası, ütü odaları, çamaşırhane, ziyaretçi odası, mutfak, revir, müşahede odası, idari bürolar, personel büroları, terzi, mutfak deposu, tuvalet, temizlik odası, sığınak, asansör dairesi ve teras bulunacak.



Hürriyet 


Geri Dön