29 / 03 / 2024

Diyarbakır Makam Dağı restore ediliyor!

Diyarbakır Makam Dağı restore ediliyor!

İnanç turizminde Diyarbakır’ın Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülküf Peygamber’in türbesinin bulunduğu Makam Dağı’nda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce restorasyon çalışması başlatıldı .



Ergani İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz ve Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Burada konuşan Evsen, ilk defa bu kadar kapsamlı bir restorasyon çalışması başlattıklarını belirterek, “Geçen yıl kuruldan geçen restorasyon projesi, çalışma süresi içerisinde defalarca revize edilerek devam etmektedir. Bizleri burada sınırlayan konu, burasının birinci derecede sit alanı olmasıdır. Bu nedenle istediğimiz anlamda projeyi hayata geçirme şansımız pek fazla yok. Ancak Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararlar çerçevesinde çalışma yürütülebiliyor” dedi.


“MAKAM DAĞI HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK”

İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz de Makam Dağı’nda çok kapsamlı bir proje yürütüleceğini anlatarak, “Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle proje aşamasında diyaloga geçerek projenin en iyi halini alması için fikir alışverişinde bulunduk. Şuanda uygulama aşamasında bulunan bu proje tamamlandığında güzellikler daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte burası hem hak ettiği değeri bulmuş olacak, hem de güzellikleri ortaya çıkacaktır. Buradaki çalışmanın korunması anlamında kurumsal olarak gerekeni yapacağımız gibi vatandaşlarımızın da aynı hassasiyetle korumalarını bekliyoruz. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön