23 / 04 / 2024

Diyarbakır Medland Eğlence Merkezi'nin bedeli 20 milyon avro!

Diyarbakır Medland Eğlence Merkezi'nin bedeli 20 milyon avro!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yapımına başlanan, lunapark, trafik eğitim merkezi, spor kompleksi ve sosyal donatı alanlarıyla bölgenin en büyük eğlence merkezi olacak Medland Eğlence Merkezi 20 milyon avroya mal olacak  



Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük eğlence merkezi 'Medland' Diyarbakır'da yapılıyor.

Onbinler Firması sahibi Tuncay Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Medland Eğlence Merkezi projesinin toplam 100 dönüm alanı kapsadığını, ilk etapta 65 dönüm alanda lunapark, trafik eğitim merkezi ve sosyal donatı alanlarının yapımına başladıklarını söyledi. Medland Eğlence Merkezi'nin 35 dönümlük alanında spor kompleksi yapılacağını kaydeden Tunç, komplekste tenis kortu, basketbol, voleybol, halı sahaları ile yüzme havuzunun yer alacağını bildirdi. Merkezin ilk etabının gelecek yılın mart ayında hizmete gireceğini, bunun için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ifade eden Tunç, eğlence merkezinin 5 bin kişi kapasiteli olacağını belirtti. Eğlence sektörünün bölgede çok gelişemediğini, bu nedenle bu yönde yatırım yaptıklarını kaydeden Tunç, bölge halkına yönelik böyle bir yatırımı gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Merkezin bir ailenin gün boyu zamanını geçirebileceği bir mekan olacağını ifade eden Tunç, şöyle konuştu:


Lunaparkımız çok güvenli olacak. Lunaparkta özel güvenlik firması elamanları bulunacak. Merkez 24 saat kameralarla izlenecek. Önceliğimiz güvenlik olacak. Eski seyyar lunapark sisteminin dışına çıkılarak oyun grupları sürekli güncellenerek değiştirilecek. Merkezde çocuklar için trafik eğitim merkezi olacak. Trafik eğitim merkezi 20 dönümlük kısmında kurulacak. Diyarbakır'daki tüm çocukları kapsayacak bu merkezde online uygulamalı sistem kurulacak. Çocuklar yaya geçidi, ışıklandırma konusunda uygulamalı eğitim görecek. Bölgenin en büyük eğlence merkezini yapıyoruz. Merkez 20 milyon avroya mal olacak. Bölgeye yakışan bir tesis yapacağız.

Tunç, eğlence merkezinden yoksul çocukların da yararlanması için kamu kurumları ve belediyelerle iş birliği yapmak istediklerini söyleyerek, dezavantajlı çocukların merkezin imkanlarından ücretsiz yararlanabilmesi için bu tür çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti.
Milliyet


Geri Dön