16 / 04 / 2024

Diyarbakır ''Ortadoğu İnşaat'' fuarı açıldı!

Diyarbakır ''Ortadoğu İnşaat'' fuarı açıldı!

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'dan yapılan ihracat miktarında artış olduğunu belirterek, "2014 yılının ilk iki ayında Diyarbakır'dan yapılan ihracat miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 arttı" dedi...




Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'dan yapılan ihracat miktarında artış olduğunu belirterek, "2014 yılının ilk iki ayında Diyarbakır'dan yapılan ihracat miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 arttı" dedi.


Vali Kıraç, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından 17-20 Nisan'da Diyarbakır'da eş zamanlı olarak "Ortadoğu İnşaat" ve "Belediye İhtiyaçları" fuarlarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Diyarbakır'da inşaat sektörünün çok hızlı şekilde büyüdüğünü belirterek, gelişen teknolojilerle ülkelerin yerine artık şehirlerin yarıştığını söyledi.


Diyarbakır'ın GAP'ın en önemli uygulama alanlarından biri olduğunu, devam eden havaalanı, otoyol, demiryolu ile tarımsal ve sanayi alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla rekabet seviyesinin daha da yükseleceğini dile getiren Kıraç, şöyle konuştu:


"Diyarbakır'da sanayi sektörü büyük gelişme gösteriyor. 2008-2011 yıllarında Diyarbakır ekonomisi yüzde 31 büyüme gösterdi, bu ülke ortalamasından yüksektir. 2002 yılında 7 milyon dolar olan ihracat miktarı 2013 yılında 237 milyon dolara yükseldi. 2014 yılının ilk iki ayında Diyarbakır'dan yapılan ihracat miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre 71 arttı."


Vali Kıraç, teşvik uygulamasında 6. bölgede yer alan Diyarbakır'a çözüm sürecinin de etkisiyle son 2 yılda büyük yatırım talebi olduğunu sözlerine ekledi.


- "Katkı sunmayı sürdüreceğiz"


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da Diyarbakır'da düzenlenen ve her geçen gün büyüyen fuarları Ortadoğu'dan çok sayıda kişinin ziyaret ettiğini söyledi.


Diyarbakır'ın Ortadoğu'ya açılan kapı konumda olduğunu bildiren Kışanak, "Diyarbakır'daki fuarların büyümesine Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sunmayı sürdüreceğiz" dedi.


- 100'ün üzerinde firma katılıyor


TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise geçen hafta düzenledikleri tarım fuarını 100 bini aşkın kişinin gezdiğini bildirdi.


İran ve Irak'ın yanı sıra Suudi Arabistan'dan da alım heyetlerinin fuara geldiğini vurgulayan Ersözlü, şöyle devam etti:


"İnşaat fuarımız geçen yıla göre yüzde 40-45 bir büyümeyle açılıyor. 100'ün üzerinde katılımcı firma var. Mal ve hizmet üreten firmaların yanında inşaat sektöründe üretim ve imalat yapan Türkiye'nin en önemli markaları da yerini alıyor. Fuara, 25 binden fazla ziyaretçi hedefliyoruz."



AA


Geri Dön