29 / 03 / 2024

Diyarbakır Ring İplik Fabrikası icradan 3 milyon TL'ye satışta!

Diyarbakır Ring İplik Fabrikası icradan 3 milyon TL'ye satışta!

Diyarbakır'da Akyıl İplik San. ve Tic. A.Ş'nin Ring İplik Fabrikası ve arsası, Diyarbakır 5. İcra Dairesi tarafından 11 Haziran 2015 günü saat 14:00-14:10 arası ihale ediliyor.



Diyarbakır'da Akyıl İplik San. ve Tic. A.Ş'nin Ring İplik Fabrikası ve arsası, Diyarbakır 5. İcra Dairesi tarafından 3 milyon 102 bin 794 TL'ye satışa çıkarılıyor.


Kıymeti: 3.102.794,11 TL

 



1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Diyarbakır İl, Kayapınar İlçe, - Ada No, 349 Parsel No, ÇÖLGÜZELİ MAH. Mahalle/Mevkii, İpotek Borçlusu Akyıl İplik San. VeTic. A.Ş. tam mülkiyetli sahip bulunduğu tek katlı 1994 yılı inşalı Ring iplik fabrikası 14.572,66 m2 Klima trafo sosyal tesis 2.415,00 m2 Klima binaları 1.680,00 m2 toplam 20.186,41 m2 net kullanım alanlı olup Betonarme Prefabrik karkas taşıyıcılı yer zeminleri renkli hasırlı beton üzeri cilalı beton kaplamalı, tavanı aliminyum ikiz lamel kaplamalı, çatısı aliminyum sandviç panel kaplamalı, dış cepheler hazır kaletrasit sıvalı, elektriği müstakil olduğu,


İcraya konu taşınmazın Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Mimarlık ve Mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetlerindeki tebliğe göre yapı 2. Sınıf B grubu yapı sınıfında, taşıyıcı siteminin prefabrik karkas olduğu, yapının yapım yılı 21-30 yıl yapı dilimine girdiği, taşıyıcı sistemi ve yapının halihazırdaki durumu dikkate alındığında 02.12.1982 gün ve 17886 sayılı resmi gazete yayımlanan yapı yıpranma oranlarından, yapının yıpranma oranı % 60 alınmıştır. İcraya konusu taşınmazın inşaat ruhsatı, yapı projeleri, yapı kontrolü, iskan ruhsatı, yüklenici karı v.b resmi giderler olmadığı için yapının bedeli değerlendirilirken bu işlemler için yapı bedelinden %25 değer düşülecektir.

Yapının genel özellikleri yapı tarzı ve kullanım durumu işçilik ve malzeme kalitesi bulunduğu mevkiinin özellikleri serbest piyasada alım-satım ve günün iktisadi koşulları da göz önüne alınarak 349 nolu parsel üzerinde bulunan Ring iplik Fabrika Binası ve arsasının değeri 3.102.794,11 TL





Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebileeektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2006/883 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.14/04/2015



Geri Dön